Krievija nolēmusi piesavināties pusi Ukrainas jūras spēku kuģu (85)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Krievija nolēmusi piesavināties pusi Ukrainas jūras spēku kuģu, trešdien paziņoja Krievijas Valsts domes deputāts un bijušais Krievijas Melnās jūras flotes komandieris Vladimirs Komojedovs.

Krievijas Melnās jūras flotes sastāvā varētu tikt iekļauti aptuveni 20 Ukrainas jūras spēku kaujas kuģi un palīgkuģi, apliecināja Komojedovs.

Ukrainas jūras spēku flotē līdz šim bija aptuveni 40 kaujas kuģu, palīgkuģu un kuteru. Puse no tiem ir palikusi Krimā - Sevastopolē un Donuzlavā.

«Pēc referenduma rezultātu apkopošanas var runāt par to, ka šie kuģi, kas patlaban atrodas Krimā - un tā ir aptuveni puse no Ukrainas jūras spēku kuģiem -, oficiāli sākotnēji tiks iekļauti Krimas jūras pašaizsardzības spēkos, bet pēc tam - Krievijas Melnās jūras flotes kaujas sastāvā,» paziņoja Komojedovs.

Melnās jūras flotes sastāvā var tikt iekļautas korvetes «Lucka» un «Ternopiļa», vadības kuģis «Slavutičs», mazie pretzemūdeņu kuģi un raķeškuteri, jūras traleri, kā arī Ukrainas flotes vienīgā zemūdene «Zaporožje».

Krievijas Melnās jūras flotes pavēlniecība rēķinās ar izvērsto flotes bāzes sistēmu Sevastopolē un Donuzlavā, kā arī ar jūras spēku aviāciju - Belbekas aerodromu, ar krasta armijas daļām, kā arī ar sauszemes un jūras mācību poligoniem, uzsvēra Komojedovs.

Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Otrdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja līgumu par Krimas aneksiju.

Komentāri (85)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu