«Spoku lidmašīna» un ārkārtas notikums salonā: jaunas versijas par pazudušo aviolaineri (80)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Profilbesitzer, CC BY-SA 2.0

Parādījusies jauna versija par to, kas varētu būt noticis ar aviokompānijas «Malaysia Airlines» pazudušo lidmašīnu. Ar to klajā nācis pieredzējis bijušais kanādiešu pilots Kriss Gudfelovs, kurš savus apsvērumus publicējis vairākās interneta vietnēs, kur tie izpelnījušies milzīgu uzmanību.

Godfelovs uzskata, ka lidmašīnas kapteinis Zaharijs Ahmads Šahs ir varonis, kas centies glābt savu un pasažieru dzīvību. Pēc pilota domām lidmašīnā izcēlies ugunsgrēks ,un kapteinis mēģinājis lidmašīnu nosēdināt tuvākajā lidostā, kas šajā gadījumā bijusi Palau Langvaki lidosta, vēsta «Daily Mail».

Gudfelovs uzskata, ka lidmašīnas apkalpe saindējusies ar dūmiem, un lidmašīna tālāk jau vairākas stundas lidojusi kā «spoku lidmašīna» līdz iegāzusies Indijas okeānā netālu no Maldīvu salām.

Pieredzējušais pilots klāstījis, ka lidmašīnu piloti ar pieredzi, lidojot ierastā maršrutā, vienmēr zina, kur atrodas tuvākās drošās lidostas. Brīdī, kad lidmašīna izdarījusi krasu pagriezienu, tā devusies uz tuvāko lidostu, pārliecināts Gudfelovs.

«Šis pilots darīja visu pareizi. Viņu pārsteidza kāds ārkārtas notikums lidmašīnas salonā, kas lika nekavējoties doties uz tuvāko drošo lidostu,» interneta vietnēs «Google Plus» un «Reddit» savus spriedumus izteicis pilots. Tie izpelnījušies milzu uzmanību interneta lietotāju vidū.

Pilots uzskata, ka lidmašīnu drīz vien atradīs netālu no Maldīvu salām.

Pilots spriež, ka ugunsgrēks sācies īssavienojuma dēļ, iespējams aizdegusies litija bateriju krava, kas atradās lidmašīnā, vai arī pacelšanās laikā pārkarsa un aizdegās viena no šasiju riepām, gruzdēšana un degšana turpinājās, līdz dūmi sasniedza pilotu kabīni. Pilots minējis līdzīgus piemērus Nigērijā.

Piloti saindējušies ar dūmiem un zaudējuši samaņu, bet lidmašīna autopilota režīmā turpinājusi ceļu, līdz beidzās degviela vai arī uguns to pilnībā nopostīja un tā iegāzās okeānā.

Komentāri (80)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu