Streļčenoks vakanto Strīķes amatu piedāvājis saviem bijušajiem studiju biedriem (38)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks vairākiem vakantajiem biroja struktūrvienību vadītāju amatiem izraudzījis kandidātus bez atlases konkursa, tostarp bijušās KNAB priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes vakantajam amatam, ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) radījums «Panorāma».

Kā liecina radījuma LTV rīcībā esošā informācija, amata vietas piedāvātas Streļčenoka bijušajiem studiju biedriem.

Izsludinātajā konkursā bija pieteikušies četri kandidāti, taču KNAB priekšnieks visus kandidātus uz Strīķes vietu noraidījis.

Tagad bez atkārtota konkursa rīkošanas vieta piedāvāta Drošības policijas (DP) pārstāvim Aldim Višņevskim. KNAB Juridiskās daļas vadītāja vietu Streļčenoks varētu piedāvāt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Juridiskās nodaļas priekšniekam Intaram Opolajam, bet iekšējās drošības nodaļas vadītāja vietu - DP darbiniekam Jānim Rozem.

Visi trīs savulaik bijuši Streļčenoka studiju biedri, ziņo «Panorāma».

KNAB priekšnieks komentārus nesniedza. Savukārt KNAB preses pārstāve informēja, ka birojā esot 19 vakances, bet par konkrētu kandidātu pieņemšanu nebija informēta.

Arī Višņevskis no komentāriem atturējās, to pamatojot ar darbu DP.

LTV ziņoja, ka KNAB priekšnieks jau lūdzis minētajiem kandidātiem paātrinātā kārtā piešķirt pielaidi valsts noslēpumu saturošai informācijai. Tas nepieciešams, lai jaunie darbinieki varētu sākt strādāt no 1.aprīļa.

LETA jau ziņojusi, ka bez rezultāta beigtajā iekšējā konkursā uz vakanto KNAB priekšnieka vietnieka korupcijas apkarošanas jautājumos amatu bija pieteikušās četras korupcijas apkarošanas bloka amatpersonas, tostarp Izmeklēšanas nodaļas vadītāja, KNAB priekšnieka vietnieka pienākumu izpildītāja Lienīte Šikore.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks vairākkārt aģentūrai LETA atteicās izpaust informāciju par konkursu.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka konkursā visi četri kandidāti bijuši no biroja korupcijas apkarošanas bloka, kuru pirms vairāk nekā mēneša vēl vadīja Juta Strīķe. Starp kandidātiem bija Izmeklēšanas un Operatīvo izstrāžu nodaļu amatpersonas, kuras birojā strādā vairākus gadus un viena no kandidātēm - pašreizējā KNAB priekšnieka vietnieka pienākumu izpildītāja, Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Šikore.

Februārī izsludinātajā konkursā pretendentiem bija izvirzītas septiņas prasības, starp kurām nav obligātas prasības pēc augstākās juridiskās izglītības un pieredzes vadošā amatā.

Pretendentiem bija jābūt ar augstāko profesionālo vai akadēmisko izglītību, piecu gadu darba pieredzi operatīvajā darbā vai pirmstiesas izmeklēšanā. Tāpat pretendentiem jābūt labām zināšanām krimināltiesību, operatīvās darbības un pirmstiesas izmeklēšanas jomā.

Pretendentu atbilstības vērtēšana tika organizēta divās kārtās. Pirmajā kārtā tika vērtēta pretendenta atbilstība izvirzītajām prasībām un iesniegtais redzējums. Atbilstošākie kandidāti tiks aicināti piedalīties otrajā kārtā - intervijā ar KNAB priekšnieka vietnieka praktiskā darba organizāciju un prioritātēm.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu