Krievijā netālu no Igaunijas robežām sākušās vērienīgas kara aviācijas mācības (176)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sashapo, CC BY-NC-SA 2.0

Krievijas Rietumu kara apgabalā sākušās vērienīgas gaisa kara spēku mācības, kas norisinās arī netālu no Igaunijas robežām. Pēc Krievijas militārpersonu teiktā, runa ir par plānveida mācībām, kas nav saistītas ar konfliktu Krimā.

Kā vēsta «Aviation Explorer», Krievijas iznīcinātāji un bumbvedēji no Voroņežas apgabala no Murmanskas apgabala veiks pārlidojumus uz lidlaukiem Karēlijā.

Tveras un Ļeņingradas apgabalos lidmašīnas iznīcinās «nosacītus mērķus», kas imitē militārās tehnikas kolonnu, kā arī trenēsies motorizēto strēlnieku un tanku vienību atbalstīšanā. Lai uzdevumu padarītu sarežģītāku, aviācijai pretosies radioelektroniskās cīņas vienības un pretgaisa aizsardzības sistēmas, kā arī «pretinieka» iznīcināji «MiG-31», norāda izdevums.

Mācībās, kas turpināsies līdz marta beigām, piedalīsies 40 «Su-34», «Su 24M», «Su 27» un «MiG-31» apkalpes, kā arī lidmašīnas «An-12» un «An-26» no četriem Rietumu kara apgabala aviācijas pulkiem.

Jau ziņots, ka Kaļiņingradas apgabala poligonos pirmdien sākās Krievijas Baltijas flotes artilērijas mācības. Kā norādījis Krievijas Rietumu kara apgabala preses sekretārs Baltijas flotes jautājumos Vladimirs Matvejevs, arī tās esot plānveida mācības, kas tiek rīkotas divreiz gadā - ziemā un vasarā, un Baltijas flote negaidītas pārbaudes laikā apliecinājusi augstu kaujas gatavības pakāpi.

Viņš piebildis, ka mācību laikā paredzēts noslīpēt nepamanāmas karaspēka pārvietošanās iemaņas, militārās tehnikas izvēršanu un artilērijas triecienus pret nosacītu pretinieku. Tajās piedalās vairāk nekā 700 karavīru un pāri par 150 kaujas un speciālās tehnikas vienību.

Komentāri (176)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu