Makeins: Krievija pēc Krimas var agresiju turpināt Moldovā un Latvijā (272)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV republikāņu senators un bijušais ASV prezidenta kandidāts Džons Makeins trešdien brīdināja, ka Krievija pēc agresijas Krimā var to turpināt Moldovā un Latvijā, ziņoja portāls «Politico».   

«Moldova is valsts, kurai nākamajai ir jāpiesargās,» Makeins paziņoja telekanāla «Fox News» raidījumā «Happening Now» («Notiek tagad»).

Makeins uzsvēra, ka Moldova nav NATO dalībvalsts, un atgādināja, ka Moldovas separātiskajā Piedņestrā jau atrodas Krievijas karaspēks. Tur «jau ir izteiktas šādas prasības pēc Krievijas palīdzības» un notikušas «tādas provokācijas, kādas esam redzējuši Austrumukrainā», piebilda Makeins.

Makeins arī izteica šaubas par to, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins neveiks intervenci Austrumukrainā, un sacīja, ka tur jau atrodas «maskēti» Krievijas spēki.

Senators arī brīdināja par iespējamu tālāku vardarbību Krimā, jo tur vēl ir vairāki tūkstoši Ukrainas karavīru.

Makeins izteica pieņēmumu, ka Putins varētu «izmantot tāda paša veida stratēģiju» Latvijā, kur dzīvo daudz krievu.

«Es nezinu, cik tālu viņš ies,» sacīja Makeins. Viņš piebilda, ka tas ir atkarīgs no ASV un Eiropas reakcijas, kuru senators kritizēja kā «neticami vāju».

Komentāri (272)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu