Ievieš būtiskas izmaiņas saistībā ar auto novietošanu pie Dailes teātra (153)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

No 24.marta būtiski tiks ierobežota un nākamajā sezonā pilnībā slēgta automašīnu novietošana Dailes teātra priekšā pie galvenās ieejas izrāžu laikā, «Apollo» informēja Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovleva.

Kā norāda teātra pārstāve, šī rīcība seko Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona pārvaldes lēmumam par ugunsdrošības prasību neievērošanu.

Ilgu laiku Dailes teātris ir centies nodrošināt skatītājiem ērtību, radot iespēju izrāžu laikā novietot automašīnas teātra priekšā, tomēr teātra resursi un funkcija neatļauj nodarboties ar autostāvvietas organizēšanu un uzturēšanu. Tā kā laukums fiziski neatbilst auto novietošanai, automašīnas diemžēl tiek bojātas, un teātris regulāri saņem pretenzijas, nebūdams atbildīgs par mašīnu drošību un apsardzi. Sūdzības tiek saņemtas arī no gājējiem, kuru pārvietošanās nereti tiek traucēta un ierobežota. Tāpat tiek bojāts laukums teātra priekšā, kas nav plānots kā autostāvvieta un nav paredzēts šādai slodzei, norāda Jakovleva.

Dailes teātris ir publiska iestāde ar paaugstinātu bīstamību - teātrī bieži vienlaikus atrodas 1300 skatītāji, un Dailes teātris ir atbildīgs par šo cilvēku drošību. Izrāžu laikā ugunsdzēsības automobiļu piekļūšana un skatītāju evakuācija būtu apgrūtināta.

Komentāri (153)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu