Krimā atbrīvots sagūstītais Ukrainas jūras spēku komandieris (34)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Krimā atbrīvots Ukrainas jūras spēku komandieris kontradmirālis Sergijs Haiduks, apstiprinājis Ukrainas parlamenta spīkers un prezidenta pienākumu izpildītājs Oleksandrs Turčinovs.

«Kontradmirālis Sergijs Haiduks atbrīvots kopā ar pārējiem civilajiem gūstekņiem (..), kurus bija sagrābuši Krievijas karavīri un Krimas pašpasludināto varasiestāžu pārstāvji,» teikts Turčinova paziņojumā.

LETA jau ziņoja, ka Haiduks tika aizturēts, kad Krimas aneksijas atbalstītāji un Krievijas karavīri trešdien Sevastopolē ieņēma Ukrainas flotes štābu. Tika ziņots, ka viņu aizveduši Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) darbinieki.

Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Otrdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja līgumu par Krimas aneksiju.

Krievijas armijas uzbrukumā Ukrainas armijas objektam Simferopolē otrdien viens Ukrainas karavīrs tika nogalināts. Ukrainas un Krievijas konfliktā tas ir pirmais bojāgājušais.

Eiropas Savienība un ASV pirmdien noteikušas sankcijas vairākām augstām Krievijas amatpersonām, šādi sodot Maskavu par Ukrainai piederošās Krimas aneksiju.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu