Partijām un citām organizācijām līdz marta beigām VID jāiesniedz gada pārskats (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Līdz 31.martam visām Latvijā reģistrētām biedrībām, nodibinājumiem un arodbiedrībām VID ir jāiesniedz sagatavotais gada pārskats. Politiskajām partijām un to apvienībām līdz 31.martam jāiesniedz gada pārskata noraksts, informē VID pārstāve Evita Teice-Mamaja. 

Tām biedrībām, nodibinājumiem un arodbiedrībām, kuru ieņēmumi no saimnieciskajiem darījumiem pēdējos divos gados nepārsniedza 25 000 latu, līdz 31.martam VID jāiesniedz gada pārskata daļas – ieņēmumu un izdevumu pārskats un ziedojumu un dāvinājumu pārskats.

Tām organizācijām, kurām piešķirts sabiedriskā labuma statuss, līdz šī gada 31.martam papildus gada pārskatam jāiesniedz arī administratīvo izdevumu pārskats un detalizēta informācija par ziedojumu izlietojumu. Veidlapa «Iepriekšējā gada darbības pārskats un turpmākās darbības plāns», gan VID ieteicamā forma «Detalizēts izlietoto ziedojumu un dāvinājumu pārskats» pieejama VID mājaslapas sadaļā «Sabiedriskā labuma statuss».

VID atgādina, ka 2013.gada pārskats, kas sakrīt ar kalendāro gadu, ir sagatavojams latos. To var iesniegt elektroniski, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu, kur pieejamas gada pārskata sastāvdaļu strukturētās formas. Papīra formā to iespējams izdarīt VID klientu apkalpošanas centrā vai nosūtot to pa pastu.

Informācija par gada pārskata obligātajām sastāvdaļām, par dokumentiem, kas iesniedzami kopā ar gada pārskatu, kā arī par to, kas veic attiecīgās sabiedrības gada pārskata pārbaudi un kādi ir gada pārskata iesniegšanas termiņi, skaidroti VID informatīvajā materiālā «Valsts ieņēmumu dienestā iesniedzamie gada pārskati, dokumenti un to iesniegšanas termiņi par 2013.pārskata gadu», kas pieejams VID mājaslapas sadaļā «Gada pārskati».

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu