Atlūzas varētu izslēgt iespējamību, ka pazudušajai lidmašīnai bijušas tehniskas problēmas (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ja Austrālijas ūdeņos atrastās atlūzas izrādīsies pazudušā Malaizijas aviolainera atlūzas, tad tādā gadījumā varēs izslēgt jebkādu iespējamību par tehniska rakstura problēmām, paudis Austrālijas drošības eksperts Nīls Fērguss.

Kā vēsta britu mediji, Austrālijas valdība ir publicējusi satelītuzņēmumus, kuros redzamas, iespējams, pazudušās lidmašīnas atlūzas, kuras atrastas aptuveni 2 500 kilometrus uz dienvidrietumiem no Pērtas.

Kā apgalvo eksperti, tehnisku problēmu gadījumā lidmašīna nevarēja nolidot tādu distanci, sasniedzot Austrālijas teritoriālos ūdeņus. Tas varētu liecināt par to, ka lidaparātu līdz iespējamās avārijas brīdim vadījis cilvēks.

Satelītuzņēmumi tiek analizēti un četras lidmašīnas ir devušās uz norādīto meklēšanas zonu, norādījis Austrālijas premjerministrs Tonijs Ebots. Viens no satelītuzņēmumos redzamajiem objektiem ir 24 metrus garš, un tas varētu būt ļoti svarīgs pavediens pazudušās lidmašīnas meklējumos.

Fērguss atklāja, ka Austrālijas valdība koncentrējas uz pazudušās lidmašīnas melnās kastes atrašanu. Tajā esošā informācija varētu pilnībā atklāt «Malaysia Airlines» lidmašīnas likteni.

Melnās kastes baterijas darbības ilgums ir aptuveni 30 dienas, tādējādi melnā kaste vēl varētu turpināt raidīt signālus. Lai atrastu melno kasti, Austrālijas ūdeņos varētu izvietot speciālas bojas, lai uztvertu melnās kastes raidītos signālus. Kā norāda Fērguss, melnās kastes atrašanas gadījumā varēs iezīmēt šī mistiskā stāsta beigas.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu