Ukrainas parlaments pieņem deklarāciju par cīņu Ukrainas atbrīvošanai (284)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas parlaments ceturtdien pieņēmis deklarāciju par cīņu Ukrainas atbrīvošanai, aicinot starptautisko sabiedrību neatzīt Krimas aneksiju.

Deklarācijas pieņemšanai bija nepieciešams 226 deputātu atbalsts, par to nobalsoja 274.

«Ukrainas Augstākā rada vēršas pie visiem starptautiskās sabiedrības locekļiem ar uzstājīgu lūgumu atturēties no tā dēvētās «Krimas republikas» un Krimas un Sevastopoles aneksijas atzīšanas,» norādīts deklarācijas projektā. «Ukrainas tautas vārdā Ukrainas Augstākā rada paziņo, ka Krima bija, ir un būs Ukrainas sastāvā. Ukrainas tauta nekad un nekādos apstākļos neapturēs cīņu par Krimas atbrīvošanu no okupantiem, lai arī cik smaga un ilga tā būtu.»

Kā norādīts deklarācijā, 2014.gada 18.martā, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja tā dēvēto «Līgumu par Krimas republikas un Sevastopoles ieiešanu Krievijas Federācijas sastāvā», Krievija «izaicinoši pārkāpa ne tikai spēkā esošo suverēnās Ukrainas likumdošanu, bet arī starptautisko tiesību fundamentālās normas».

«Pirmo reizi pēc Otrā pasaules kara beigām Eiropas vispāratzītās robežas ciniski «pārzīmē» valsts, kura ar daudzpusējiem un divpusējiem līgumiem garantēja Ukrainas teritoriālo vienotību, neaizskaramību un tās robežu nedalāmību,» teikts deklarācijā.

Komentāri (284)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu