Nacionālajā teātrī top slavenais «Kabarē» (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālajā teātrī top Džo Masterofa, Džona Kendera un Freda Ebsa «Kabarē». Tas ir tas pats stāsts, ar kuru savā laikā filmā «Cabaret» pasaules slavu ieguva Laiza Minelli, «Apollo» informēja mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča.

Ļaudis, kas mīt «Kabarē» pasaulē, ir iluzoras brīvības pārņemti. Tur ir 19 gadus vecā Sallija, angliete, kam Londonā nav izdevies kļūt par aktrisi, tāpēc viņa izmēģina spēkus Vācijā. Tur ir arī topošais amerikāņu rakstnieks Klifs, kas izmisīgi ceļo pa Eiropu, vākdams iespaidus un dzīdamies pakaļ iedvesmai. 1930. gada Berlīnē viņi satiekas, un abu mīlas stāsts līdzinās reibinošam sapnim.

Smeldzīgs stāsts par likteņiem un pasauli, kas gribēja paglābties no nākotnes un intuitīvi negribēja nekā zināt par rītdienu. Dzīvot šodien un būt. Just. Dziedāt. Saglabāties un apturēt laiku.

Lomās: Agnese Cīrule, Rūta Dišlere, Ģirts Liuziniks, Gundars Grasbergs, Ainārs Ančevskis, Uldis Siliņš, Mārtiņš Brūveris, Marija Bērziņa, Egils Melbārdis, Maija Doveika, Zane Dombrovska, Gunta Virkava, Liene Sebre, Alise Polačenko, Samija Atgezalova, Kaspars Dumburs, Jānis Āmanis, Juršis Spulenieks, Kristaps Ķeselis, Raimonds Celms.

Izrādē piedalās meiteņu instrumentālā grupa «Sus Dungo».

Režisore Indra Roga, kostīmu māksliniece Anna Henrihsone, scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, horeogrāfe Inga Raudinga, Jura Vaivoda muzikālai noformējums. Pirmizrāde notiks 29.maijā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu