Unikāls meistardarbs - pasaulē lielākās austiņas no ozolkoka mucām (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bushmills viskija darītavas (Old Bushmills Distillery)  meistari un galdnieki ir apvienojušies un radījuši pasaulē lielākās, no ozolkoka mucām darinātas austiņas, kas klausītājiem ļaus izbaudīt mūziku neierastā veidā, portālu «Apollo» informēja SIA «PRIKE Latvija» Viskiju zīmola vadītāja Dana Alksne-Ģēģere.

Divu īru amatnieku darinātās austiņas, kuru izgatavošanai tika izmantots gandrīz ducis milzīgu viskija mucu, ir 3 metrus augstas, un tās būs indie mūzikas festivāla «Bushmills Live 2014» interaktīvais centrs. Mūzika tiks atskaņota pa šīm milzīgajām austiņām-skaļruņiem, starp kurām būs iespējams apsēsties, lai izbaudītu patiešām neatkārtojamu meistarīgi darinātā viskija un mūzikas sinerģiju.

Unikālās austiņas tika izveidotas, pateicoties veiksmīgajai sadarbībai ar Holivudas zvaigzni Eliju Vudu, kurš kopā ar savu draugu un DJ Zaku Koviju (Zach Cowie) ir radījuši Grado Labs austiņu dizainu. No Bushmills īru viskija mucu koka izgatavotā austiņu līnija tika prezentēta 2013. gada decembrī.

Īru viskija darītavas meistars Kolums Egans (Colum Egan) stāsta: «Festivāls kļūs par mūsu kompānijas gada spilgtāko un svarīgāko notikumu. Ar nepacietību gaidām dienu, kad Old Bushmills Distillery durvis tiks plaši atvērtas, lai mēs varētu sasveicināties ar seniem un jauniem draugiem, kas ieradīsies izbaudīt meistarīgi darīto viskiju un lielisko mūziku, ko piedāvās pasākums «Bushmills Live 2014».»

Šogad festivālu, kurā iepriekšējos gados publikas atsaucību guvuši tādi izpildītāji kā Snow Patrol, Jake Bugg un Of Monsters and Men, apmeklēs 700 viskija un mūzikas cienītāju, kas tiks ielūgti Bushmills zīmola dzimtajās mājās, lai 12. jūnijā noklausītos pasaulē plaši pazīstamu izpildītāju un daudzsološu zvaigžņu priekšnesumus.

Galvenie «Bushmills Live 2014» mākslinieki ir britu alternatīvā indie roka stila grupa «The 1975», kas pēdējā gada laikā teju kosmiskā ātrumā ir iekarojusi popularitāti. Grupas dalībnieki ir Metjū Hīlijs (Matthew Healy), balss un ģitāra; Ādams Hanns (Adam Hann), ģitāra; Džordžs Deniels (George Daniel), bungas un Ross Makdonalds (Ross MacDonald), basģitāra. Viņu debijas albums «The 1975» tika izdots 2013. gada septembrī un tūdaļ kļuva par Apvienotās Karalistes albumu topa Nr.1. Četri draugi no Mančestras, kas savulaik uzstājās kā «iesildītāji» grupu «The Rolling Stones» un «MUSE» koncertos, šogad dosies savā pasaules turnejā ar koncertiem Austrālijā, Japānā un Amerikā. Savukārt īpašam indie cienītāju lokam domātu priekšnesumu grupa sniegs «Bushmills Live 2014» festivāla ietvaros 12. jūnijā.

«Bushmills Live» ir ikgadējs indie mūzikas festivāls, kurā piedalās gan slaveni mūziķi, gan arī jaunie izpildītāji, kas uzstājas ar patiesi saviļņojošiem priekšnesumiem uz senās Old Bushmills Distillery viskija darītavas skatuves.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu