Latvijas kērlingistes PČ pastarīšu duelī piekāpjas Vācijai (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Devīto zaudējumu pēc kārtas Kanādā notiekošā pasaules čempionāta mačos ceturtdien piedzīvoja Latvijas sieviešu kērlinga izlase, kas ar 4-6 piekāpās citai turnīra pastarītei Vācijai.

Turnīra priekšpēdējā spēlē latvietes pirmajos trīs endos zaudēja pa vienam punktam, bet ceturtajā endā atguva uzreiz divus punktus. Piektajā un sestajā endā abas komandas atbildēja ar viena punkta iegūšanu, bet septītajā endā vācietes izcīnīja divus punktus un izvirzījās vadībā ar 6-3. Nākamajā endā Latvijas izlase vēlreiz atspēlēja vienu punktu, bet devītais ends noslēdzās bez iegūtiem punktiem, kas vēlāk ļāva Vācijai pārsvaru nosargāt.

Latvijas izlasei šis turnīrā bija devītais zaudējums pēc kārtas, kamēr Vācijas komandai tas bija vien otrais panākums.

Kā zināms, turnīru Latvijas komanda iesāka ar panākumu, sestdien pirmajā mačā ar 8-6 uzvarot pašreizējo čempionvienību Skotiju, savukārt pēc tam ar 2-10 nācās atzīt Krievijas pārspēku. Arī svētdien nācās ciest neveiksmi, ar 4-7 piekāpjoties Dienvidkorejai, bet pirmdien ar 2-8 nācās atzīt Šveices pārākumu un ar 3-10 pārliecinoši piekāpties Zviedrijai, kas nesen notikušajās Soču olimpiskajās spēlēs tika pie sudraba godalgas. Otrdien Latvijas izlase piedzīvoja vēl divas neveiksmes, ar 4-8 piekāpjoties mājiniecēm kanādietēm, kuras pagājušajā mēnesī ar citu komandu triumfēja Soču olimpiskajās spēlēs, un ar 5-9 zaudējot arī Ķīnai.

Savukārt trešdienas pirmajā mačā ar 2-10 nācās atzīt arī Čehijas pārākumu, bet otrajā cīņā Latvijas izlase ar 3-7 piekāpās ASV.

Pēc desmit mačiem Latvija ar vienu uzvaru kopvērtējumā atrodas pēdējā vietā starp 12 valstsvienībām, bet viena uzvara deviņās spēlēs ir 11.vietā esošās Dānijas kontā.

Pamatturnīra noslēgumā vēlāk ceturtdien latvietes tiksies tieši ar Dāniju.

Komandas aizvadīs viena apļa turnīru, bet četras labākās komandas pēc pamatturnīra turpinās cīņu par medaļām. Latvija pasaules čempionātā piedalās trešo reizi.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu