Atmosfēras procesi tuvākajās dienās būs vairāk raksturīgi vasarai (14)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: dsa66503, CC BY-NC-SA 2.0

Tuvākajās piecās diennaktīs Latvijā brīžiem līs, pēc tam pastiprināsies anticiklona ietekme un iestāsies sauss laiks. Gaisa temperatūra būs krietni augstāka nekā parasti martā, liecina pašreizējā «Global Forecast System» prognoze.

Naktī uz sestdienu valsts lielākajā daļā brīžiem līs, diena paies bez lieliem nokrišņiem un starp mākoņiem spīdēs saule. Svētdien gaidāms pārsvarā apmācies laiks, daudzviet līs, naktī vietām valsts rietumu un centrālajā daļā līs stipri. Arī nākamās nedēļas sākumā brīžiem gaidāms lietus, sevišķi Kurzemē.

Atmosfēras procesi būs vairāk raksturīgi vasarai, nevis ziemai, tādēļ pastāv iespēja, ka vietām dārdēs pērkons, atsevišķas lietusgāzes var pavadīt krusa un lielas vēja brāzmas. Dominēs lēns vējš, kas bieži mainīs virzienu.

Sausa laika iestāšanās patlaban tiek prognozēta 26.-27.martā.

Gaisa temperatūra būs no -2..+3 grādiem vēsākajās naktīs līdz +12..+17 grādiem siltākajās pēcpusdienās. Šajās brīvdienās valsts lielākajā daļā nav gaidāms par +6..+11 grādiem siltāks laiks, svētdien Latgalē iespējami +16 grādi.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu