Rīgā aiztur divus par smagiem noziegumiem starptautiski meklētus Krievijas pilsoņus (80)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Hamza 26, CC BY-NC-SA 2.0

Kriminālizmeklēšanas pārvaldes darbinieki, sadarbojoties ar Krievijas Federācijas tiesībsargājošām iestādēm, Rīgā aizturējuši divus starptautiskā meklēšanā izsludinātus Krievijas pilsoņus, «Apollo» informēja policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā inspektore Sintija Virse.

Abus vīriešus meklēšanā aizvadītajā gadā izsludinājis Krievijas Interpola birojs. Viens no aizturētajiem tika meklēts par līdzdalību pasūtījuma slepkavībā, savukārt otrs par kāda uzņēmēja noslepkavošanu.

Pirmā aizturēšana notika 7.martā, kad policija aizturēja 1972.gadā dzimušu Krievijas pilsoni, kurš starptautiskā meklēšanā atradās kopš 2013.gada 10.aprīļa saistībā ar apsūdzībām par slepkavības atbalstīšanu organizētā grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Kā norādīts Krievijas Interpola biroja paziņojumā, 42 gadus vecais vīrietis 2011.gada martā Sočos piedalījies pasūtījuma slepkavībā, novērojot upuri un dodot signālu slepkavības izdarītājiem par upura ierašanos kādā kafejnīcā. Pēc šī signāla slepkavības izdarītāji ieradās norādītajā kafejnīcā un ar klusinātājiem aprīkotām pistolēm ar sešiem šāvieniem nogalināja upuri.

Otra aizturēšana notika 10.martā, kad Rīgā tikai aizturēts 1978.gadā dzimis Krievijas pilsonis, kurš starptautiskā meklēšanā izsludināts kopš 2013.gada 14.novembra. Viņš tiek meklēts par 2007.gada 7.septembrī izdarītu kāda Novgorodas uzņēmēja slepkavību. Tāpat vīrietim inkriminēta šaujamieroču nelikumīga iegūšana, nodošana, glabāšana, transportēšana un transportlīdzekļu identifikācijas numura zīmju viltošana un bojāšana.

Šā gada 13.martā pēc Krievijas kompetento iestāžu lūguma Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa abiem vīriešiem piemēroja pagaidu apcietinājumu līdz izdošanas lūgumu saņemšanai. Atbilstoši Kriminālprocesa likumam, Ģenerālprokuratūrā tiks veikta ārvalsts lūgumu par personu izdošanu pārbaude un pieņemts lēmums par personu izdošanas pieļaujamību.

Komentāri (80)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu