Šūmahers kopš negadījuma zaudējis ceturtdaļu sava svara (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Leģendārais autosportists Mihaels Šūmahers, kurš pēc slēpošanas negadījuma jau gandrīz trīs mēnešus guļ komā, zaudējis vienu ceturtdaļu sava sākotnējā svara, vēsta vācu mediji.

Sestdien aprit 83 dienas kopš autosportists cieta slēpošanas negadījuma Francijas Alpos, pēc kura viņš ar smagu galvas traumu tika nogādāts Grenobles slimnīcā. Ārsti viņam līdz šim ir veikuši divas operācijas un par viņa atveseļošanās izredzēm mediķi savos komentāros līdz šim ir bijuši atturīgi.

Ārsti ir uzsākuši Šūmahera atmodināšanas procedūru, taču tā norit lēnām. Lai atmodinātu autosportistu no komas var būt nepieciešams ļoti ilgs laiks. Vācu laikraksts «Bild», atsaucoties uz Šūmaheram tuviem avotiem, vēsta, ka autosportists nepilnu trīs mēnešu laikā ir zaudējis ceturto daļu sava svara.

«Svara zudums komas pacientiem ir ierasta parādība,» vācu laikrakstam sacīja Karslbādes medicīnas skolas profesors Kurts Dīms, piebilstot, ka zaudēt 20 kilogramus šādā situācijā vidēja svara cilvēkam neesot nekas neierasts. «Svars krītas, jo nekustīguma dēļ komas pacientiem ievērojami samazinās muskuļu masa.»

Lai gan Šūmaheram ik dienas tiek veiktas muskuļu masāžas, tomēr arī tās nespēj novērst muskuļu samazināšanos, skaidro profesors.

Ārsti uzskata, ja Šūmaheram izdosies atmosties no komas, viņam būs nepieciešama intensīva terapija vairāku gadu garumā, lai atgūtu spēju normāli kustēties un runāt.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu