Mekereinena otro reizi karjerā kļūst par Pasaules kausa ieguvēju biatlonā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Par Pasaules kausa ieguvēju biatlonā sievietēm šodien otro reizi karjerā kļuva Somijas sportiste Kaisa Mekereinena.

Sezonas pēdējā, devītā posma noslēdzošajā distancē, kurā sportistes sacentās 12,5 kilometros ar masu startu, pie uzvaras tika slovākiete Anastasija Kuzmina, kura četrās šaušanās pieļāva četras kļūdas, bet tas neliedza par 3,8 sekundēm apsteigt slovēnieti Teju Gregorinu, kura kļūdījās divas reizes, bet trešo vietu izcīnīja francūziete Marī Dorēna.

Pirms tam Kuzmina sestdien uzvarēja arī desmit kilometru iedzīšanā, tiekot pie sava pirmā panākuma šosezon.

Tikmēr Mekereinene izcīnīja septīto vietu un ar to bija pietiekami, lai apsteigtu norvēģieti Tūru Bergeri, kura šoreiz ieņēma 14. vietu. Vēl pēc pirmajām divām šaušanām šo divu sportistu cīņā priekšā bija Bergera, tomēr trešajā šaušanā viņa pieļāva trīs kļūdas un sekojošā pakaļdzīšanās nebija pietiekami sekmīga.

Sezonas noslēguma kopvērtējumā Mekereinene izcīnīja 860 punktus, bet Bergere no viņas atpalika vien par četriem punktiem, savukārt trešo vietu ar 793 punktiem izcīnīja baltkrieviete Darja Domračova.

Zīmīgi, ka kopējais punktu skaits Mekereinenei bija vēl lielāks, tomēr Bergere atstatumu pār konkurenti samazināja, jo sezonas noslēguma kopvērtējumā tika atskaitīti divi sliktākie katras sportistes rezultāti.

Iepriekš Mekereinene Pasaules kausu bija ieguvusi arī 2011. gadā.

Šīs bija pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvējas Bergeres pēdējās sacensības karjerā. 33 gadus vecā sportiste karjerā uzvarēja 28 Pasaules kausa sacensībās.

Tāpat pēdējās sacensības karjerā aizvadīja arī vāciete Andrea Henkele, kura par Pasaules kausa ieguvēju kļuva vēl 2007. gadā.

Tikmēr vienīgā Latvijas biatloniste, kura šosezon piedalījās Pasaules kausa sacensībās, Žanna Juškāne masu starta sacensībām nebija kvalificējusies, bet noslēguma kopvērtējumā viņa ar 17 punktiem ieņēma 85. vietu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu