Lielākais Lietuvas festivāls «Galapagai» izziņo pirmos māksliniekus (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Galapagai» festivāls ir lielākais, senākais starptautiskais open - air rokfestivāls Lietuvā. Šogad tas notiks jau divpadsmito reizi - 1. un 2. augustā. Festivāls norises vieta ir Zarasas sala, kas atrodas nieka 20 kilometrus no Latvijas robežas un tikai 30 km no Davgavpils.

Divpadsmit gadu laikā uz festivāla skatuvēm spēlējušas vairāk kā 250 grupas no 13 pasaules valstīm, starp tām «Guano Apes», Chase & Status, Paradise Lost, Clawfinger un daudzas citas, kā arī, populārākās latviešu muzikālās apvienības «The Sound Poets», «Asrto’n’out», «Instrumenti» un citi.

«Galapagai» festivāls izziņo pirmo mākslnieku bloku - populārākos 2013. gada lietuviešu māksliniekus. «Leon Somov un Jazzu» - Lietuvas populārās mūzikas skatuves sensācija, kas pagājušā gada novembrī laida klajā albumu «Lees and Seas,» kas sasniedzis rekordlielu popularitāti īsā laikā. Albuma singls «Lower than the ground» «Youtube» vietnē klausīts vairāk kā divus miljonus reižu un sasniedza arī Latvijas radio stacijas.

Starp pirmajām izziņotajām grupām ir arī citas lieliskas lietuviešu muzikālās apvienības - «Keymono,» «Lemon Joy» un «Liūdni slibinai,» Jurga - lietuviešu popa princese, kas latviešiem vairāk pazīstama, jo kopā ar grupu PER ierakstījusi singlu «Dancing Knigts,» kuru izpildīja ne vien Latvijas Eirovīzijā, bet arī Mūzikas ierakstu gada balvas pasniegšanas ceremonijā.

Starp pirmajiem izziņotajiem māksliniekiem arī Latvijā jau iemīļotais dziesminieks Markas Palubenka, kuru pagājušajā vasarā dzirdējām arī Positivus festivālā, kā arī grupas Astro'n'out 10 gadu jubilejas koncertā novembrī. Markas piedalījies arī Astro'n'out dziesmas «In fog» ierakstā.

«Galapagai» festivālu iecienījuši ne vien Lietuvas, bet arī Latvijas, Polijas, Ukrainas iedzīvotāji, kas kuplā skaitā ik gadu dodas uz pozitīvās enerģijas salu - Zarasai, lai uzlādētu savas baterijas un gūtu iedvesmu visam gadam. Festivāls divās dienās piedāvās plašu muzikālo, sporta un izklaides programmu ar vairākām radošām darbnīcām, ekstrēmām izklaides iespējam, studijām un citiem izklaides veidiem, kas ļaus relaksēties un uzkrāt enerģiju visam gadam.



Leon Somov & Jazzu «Lower than the ground»

PER & Jurga «Dancing Knigts»

https://soundcloud.com/permusic/dancingknights

Astro'n'out & Markas Palubenka «In Fog»

https://soundcloud.com/search?q=astro'n'out%20and%20markas%20palubenka

Sākta biļešu iepriekšpārdošana «Biļešu Servisa» kasēs, divu dienu biļetes cena līdz 31.martam ir 20 Eiro.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu