Krāšņa izstāde dārzkopjiem un floristiem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Izstāde «Dārzs. Flora 2014» no 25. līdz 27. aprīlim Ķīpsalā ikvienu interesentu – puķu audzētāju, dārzkopi, mazdārziņa apsaimniekotāju, zemes īpašnieku – pirmssējas un stādīšanas laikā iepazīstinās ar jaunākajiem dārza un floristikas produktiem un pakalpojumiem. Viss nepieciešamais, lai dārza darbi izdotos, – sākot no sēklām un stādiem līdz pat dārza mēbelēm un tehnikai!

Izstāde «Dārzs. Flora» vienuviet pulcē profesionālus dārzkopjus, floristus, nozares speciālistus un ikvienu, kam puķkopība un darbs dārzā ir vaļasprieks vai sirdslieta. Lielai daļai dalībnieku un apmeklētāju izstāde jau ir kļuvusi par ikgadēju pavasara tradīciju, kas dod zaļo gaismo sēšanai, stādīšanai un citiem dārza iekopšanas un labiekārtošanas darbiem.

«Šogad izstādē būs plašāks citu valstu produktu un pakalpojumu klāsts nekā iepriekšējos gados – savu piedāvājumu prezentēs ne tikai Baltijas uzņēmumi, bet arī viesi no Polijas, Vācijas, Nīderlandes, Austrijas, Slovēnijas, Spānijas, Itālijas un vēl citām valstīm,» uzsver izstādes «Dārzs. Flora 2014» projektu vadītājs Māris Briedis.

Izstādē varēs iepirkties par labām cenām, rast risinājumus dažādām problēmām, kā, piemēram, cīņai ar insektiem un kaitēkļiem, saņemt zinošu speciālistu konsultācijas, kā arī smelties idejas!

No sēklām līdz dārza mēbelēm!

Dārzkopjiem un puķkopjiem izstādē būs pieejams plašs sēklu, ogulāju, košumkrūmu un koku stādu, telpaugu, apzaļumošanas, dārza tehnikas un inventāra, kā arī augsnes uzlabotāju un augu aizsardzības līdzekļu piedāvājums. Domājot par dārzu labiekārtošanu, izstādē apmeklētāji varēs izvēlēties arī dārza mēbeles un dārza mājas, lapenes, nojumes, žogus, rotaļu laukumus, siltumnīcas un citu produkciju, savukārt floristi – visu nepieciešamo floristikai. Tie, kas savā dārzā iecerējuši lielākas izmaiņas un plāno sarežģītākus darbus, varēs saņemt profesionāļu padomus un konsultācijas. Izstādē piedalīsies speciālisti, kas piedāvā zālienu ierīkošanu, apzaļumošanu, teritoriju sakopšanu, apstādījumu projektēšanu, teritoriju labiekārtošanu, vecu dārzu atjaunošanu, akmeņdārzu veidošanu u. c. pakalpojumus. Dārza darbiem noderēs arī dažādu tehnoloģiju zāles pļāvēji, dārza traktori, trimeri un dzīvžogu šķēres.

Latvijas ražotāji

Izstādes dalībnieku vidū ir Latvijā labi pazīstamais dārza mēbeļu ražotājs SIA «TanMar», kas prezentēs kvalitatīvas un ergonomiskas dārza mēbeles. Uz šīm mēbelēm neveidojas rūsas traipi, kā arī neizbalo to krāsa! Dārza iekārtošanai noderēs arī metāla dekoratīvie izstrādājumi, metāla dārza mēbeles un aksesuāri, ko piedāvā Latvijas ražotājs SIA «Raunas Lauktehnika», un arī SIA «Kalndruvas bloks» ražotais bruģis, apmales akmeņi, pamata bloki, keramzītbetons un uzņēmuma piedāvātie pakalpojumi – apzaļumošana un bruģa ieklāšana. Savukārt SIA «EKO ZEME» stendā varēs iepazīties ar ekoloģiski tīru, cilvēkiem un apkārtējai videi draudzīgu mēslojumu – biohumusu jeb slieku kompostu un augsnes maisījumu uz biohumusa bāzes.

Ārzemju ražotāji

Pirmo gadu izstādē piedalās SIA «Baltijas Jahtu serviss», kas prezentēs Zviedrijā ražotu ezeru, dīķu un purvu kopšanas tehniku pļaušanai un padziļināšanai. Savukārt Polijas uzņēmuma «Hortnas» stendā tiks piedāvāti profesionāli zāliena sēklu maisījumi gan piemājas zālienam, gan sporta un bērnu laukiem, kā arī tiks sniegi padomi tā kopšanā un prezentēti profesionāli zāliena mēslojumi. Igaunijas uzņēmums «Matogard OÜ» piedāvās unikālas augstas kvalitātes augsnes konkrētām augu grupām – telpaugu, dārzeņu, kaktusu, orhideju un vasaras ziedu augsni, savukārt uzņēmums «Kaack» no Vācijas piedāvās dažāda veida augu stādus.

Šie ir tikai daži no uzņēmumiem, kuri izstādē «Dārzs. Flora 2014» prezentēs savu produkciju, turklāt par labām izstādes cenām!

Truši un citi zvēri

Apmeklētāji un it īpaši mazie varēs jautri pavadīt laiku Latvijas šķirnes trušu audzētāju asociācijas un Latvijas sīkdzīvnieku audzētāju biedrības «Trusis un citi» ekspozīcijās. Latvijas šķirnes trušu audzētāju asociācija audzē vairāk nekā 40 šķirņu trušu, savukārt Latvijas sīkdzīvnieku audzētāju biedrība «Trusis un citi», kura izstādē piedalās pirmo reizi, audzē ne tikai trušus, bet arī nutrijas, dekoratīvos mājputnus, baložus, jūrascūciņas, degu u. c. sīkdzīvniekus. Izstādē daļu no dzīvniekiem varēs arī iegādāties!

Vēl var pieteikt dalību izstādē!

maris.briedis@bt1.lv

Trīs starptautiskas izstādes lieliem un maziem dārza, meža un lauku darbiem!

www.bt1.lv/df

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu