Radio «Pieci.lv» izveidojis Starptautiskajam džeza konkursam veltītu kanālu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Radio «Pieci.lv» izveidojis «Riga Jazz» kanālu, kas veltīts Starptautiskajam džeza mākslinieku konkursam «Riga Jazz Stage 2014», informēja konkursa reklāmas projektu vadītāja Lelde Zaķe.

«Riga Jazz» esot īpašs ne tikai ar to, ka atskaņo 26 jauno džeza mākslinieku - «Riga Jazz Stage 2014» konkursantu - skaņdarbus, bet arī konkursa īpašās viešņas Čainas Mosesas jaunākos ierakstus, Latvijas Radio bigbenda skaņdarbus, kā arī citu Latvijas džeza mūziķu ierakstus. «Riga Jazz» arī atskaņos «Riga Jazz Stage 2014» koncertierakstus.

«Riga Jazz Stage», kas notiks no 3.aprīļa līdz 5.aprīlim, šogad būs dzirdami augstas klases jaunie džeza vokālisti no 15 valstīm, pastāstīja konkursa mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns. Viņš atzina, ka, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, konkursa dalībnieku sniegums nekad nav bijis tik augstā līmenī.

«Riga Jazz Stage» mērķis ir jauno talantu prezentēšana starptautiskā konkursā, līdzās tam dodot iespēju jaunajiem džeza māksliniekiem veidot kontaktus ar mūziķiem un mūzikas profesionāļiem no citām valstīm. Zaķe pastāstīja, ka konkursa dalībniekiem paveras ne tikai lieliska iespēja iekļauties Baltijas un tuvāko kaimiņvalstu kultūras apritē, bet arī iespēja veidot kontaktus ar plaši pazīstamiem māksliniekiem, producentiem un festivālu rīkotājiem.

Konkursa fināliste Kristīne Prauliņa norādīja, ka konkurss viņai ir jauns izaicinājums. Pēc viņas teiktā, jaunajiem vokālistiem un saksofonistiem tā ir iespēja tikt pamanītiem, kā arī sadarboties ar izciliem mūziķiem. Prauliņa uzsvēra, ka pirms konkursa ir patīkami satraukta. Viņa pauda, ka interesanti būs satikties ar tik daudziem vokālistiem no tik dažādām valstīm.

Cita konkursa fināliste no Latvijas Rūta Dūduma stāstīja, ka ar džezu pazīstama neilgu laiku, tāpēc «Riga Jazz Stage» viņai būs iespēja iepazīt tuvāk džeza mūziku, kā arī uzstāties. Arī Dūduma ar aizrautību gaida pieredzes apmaiņu, kas notiks starp konkursa dalībniekiem un pieredzējušiem mūziķiem.

Biļetes uz Starptautisko džeza mākslinieku konkursu «Riga Jazz Stage 2014» pieejamas «Biļešu servisa» kasēs un internetā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu