Džons Lenons zīmēja un «gandrīz prata rakstīt» (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Jūnijā Ņujorkā tiks izsolīta plašākā privātā kolekcija ar mūziķa Džona Lenona humoristiskajiem pantiņiem un zīmējumiem, piektdien paziņoja izsoļu nams «Sotheby's».

Kolekcija atklāj jaunu grupas «The Beatles» dalībnieka personības šķautni.

Kolekcijas pašreizējais īpašnieks ir viens no prestižās Pulicera prēmijas iedibinātājiem Toms Mašlers. Lenona darbus viņš 1964. un 1965.gadā publicēja divos sējumos.

Prognozētā cena ir aptuveni 800 000 ASV dolāru (580 000 eiro) par 89 darbiem, sacīja «Sotheby's».

Izsole sakrīt ar «The Beatles» pirmo uzstāšanos Eda Salivana televīzijas šovā 1964.gadā, kas iesāka «bītlu» māniju ASV.

Zīmējumi un dzejoļi tapuši 60.gadu sākumā - «The Beatles» slavas zenītā.

«Tie ļoti atgādina rakstnieku Lūisu Kerolu. «Alises piedzīvojumi Brīnumzemē» un «Alise Aizspogulijā» bija Lenona iemīļotākās bērnības grāmatas, ko viņš ik gadu pārlasīja,» sacīja izsoļu nama grāmatu un manuskriptu nodaļas direktors Filips Eringtons. «Tā ir buldurēšana un muldēšana, taču ļoti humoristiska.»

Taču ne visi uzskata, ka Lenona rindām piemīt literāra kvalitāte. 1964.gada parlamenta debatēs konservatīvais politiķis Čārlzs Kurans tās izmantoja uzbrukumā britu izglītības sistēmai. «Lenons gandrīz prot rakstīt,» viņš teica. «Šķiet, ka viņš būtu uztvēris dažas Tenisona, Brauninga un Roberta Luisa Stīvensona darbu drumslas, ar vienu ausi klausoties futbola spēļu rezultātus radio.»

Izsole norisināsies 4.jūnijā Ņujorkā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu