Aicina uz putnu vērošanu Tērvetes dabas parkā (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Daiga Kļanska/LETA

Putnu vērošanai vēl draudzīgāka kļuvusi blakus Tērvetes dabas parkam esošā makšķernieku un atpūtnieku iecienītā Tērvetes ūdenskrātuve.

Spārnoto lidoņu ieraudzīšanai, atpazīšanai un ērtai aplūkošanai Tērvetes dabas parkā uzbūvēts jauns, stiklots putnu novērošanas tornis, kurā pakāpjoties pārredzama gan pati ūdenskrātuve, gan tās apkārtne. Uz ziemeļiem ir viegli pārskatāmi plašie apvidus lauki, līdz ar to pastāv iespēja no torņa vērot gan ūdensputnus, gan klaju lauku apvidu mīlošus putnus.

Putnu rosība Tērvetes ūdenskrātuvē ir liela - gar niedrājiem un saliņām ūdens platībās sev ēdamo sameklē caurceļojošie ziemeļu gulbji, kas atpazīstami lidojumā pēc raksturīgās spārnu švīkstoņas un knābja citrondzeltenās pamatnes. Vienkopus ūdenskrātuvē saskaitāmi pat vairāk kā desmit šie baltie skaistuļi. Pa reizei ieķērkdamās, par sevi atgādina pelēkās vārnas. Krastmalas krūmājos spurdz lielās zīlītes, bet attālākā koku pudurī savu pusdienu tiesu jau lūko peļu klijāns. Turpat, sausajos priežu zaros, klaudzina meža kalējs - dižraibais dzenis. Mitrajās piekrastes pļavās netālu no izteces slūžām pa laikam vakarēt nolaižas arī dzērvju pāris. Vienā jaukā pavasara dienā Tērvetes ūdenskrātuvē vienkopus var laimēties saskaitīt pat vairākus desmitus gulbju, tāpēc jau tērvetnieki to sauc par savu Gulbju ezeru!

Putnu novērošanas torņa pirmais skatu platformas līmenis pieejams arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu