Nav iebildumu par Naudiņa apstiprināšanu ministra amatā (25)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdību veidojošajiem politiskajiem spēkiem nav konceptuālu iebildumu pret nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) virzīto kandidātu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram amatam Romānu Naudiņu.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pēc koalīcijas padomes sēdes norādīja, ka koalīcijas partiju pārstāvji trešdien tiksies ar Naudiņu, savukārt ceturtdien, 27.martā, varētu notikt balsojums par viņa apstiprināšanu amatā.

Straujuma prognozēja, ka balsojums būs pozitīvs, jo partijām konceptuālu iebildumu nebija. Arī valdības vadītāja atbalsta šo kandidatūru, jo Naudiņš pašlaik ir ministrijas parlamentārais sekretārs, «viņš nāk no reģioniem, viņam ir izpratne par reģionālo attīstību, par uzņēmējdarbību».

Koalīcija arī pārrunāja to, ka par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentāro sekretāru varētu iecelt atlaisto ministru Eināru Cilinski (VL-TB/LNNK). Straujuma sacīja, ka viņai personīgi nav iebildumu pret šo ieceri, bet koalīcijas partneru starpā raisījās diskusija. Viņa gan uzsvēra, ka parlamentārā sekretāra iecelšana ir ministra izvēle.

Arī pārējo koalīcijas partiju pārstāvji norādīja, ka viņi varētu atbalstīt Naudiņa apstiprināšanu ministra amatā. Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis uzsvēra, ka ZZS pozitīvi vērtē šo kandidatūru, tomēr trešdien frakcijas sēdē vēl iztaujās Naudiņu. Tā būšot «konceptuāla saruna par darbu nākotnē». Arī Reformu partijas (RP) pārstāvis ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis pauda, ka arī RP pozitīvi vērtē Naudiņu un, visticamāk, tiksies ar viņu, lai pārrunātu nozares attīstību.

Kā ziņots, Straujuma 14.martā atlaida līdzšinējo ministru Cilinski saistībā ar valdības lēmuma par nepiedalīšanos 16.marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa nepildīšanu. Savukārt pagājušajā nedēļā VL-TB/LNNK nolēma vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam virzīt Naudiņu.

Naudiņš patlaban ir VARAM parlamentārais sekretārs un Saeimas deputāts, bet iepriekš bija Valmieras domes deputāts. Savulaik strādājis par satiksmes ministra ārštata padomnieku, kā arī bija īpašo uzdevumu ministra Eiropas Savienības finanšu pārvaldes lietās parlamentārais sekretārs.

Ministra amata kandidāts iepriekš norādīja, ka viņa galvenās prioritātes šajā amatā būs sadarbība ar pašvaldībām un uzņēmējdarbības veicināšana reģionos.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu