Kārtējā traģēdija: jaunieši traucās ar auto, lai gan 50 metru attālumā jau bija vilciens (32)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums/LTV

Pagājušas sestdienas rītā uz dzelzceļa pārbrauktuves Talsu novada Stendē traģiskā negadījumā izdzisa divu jauniešu dzīvības. Policija turpina negadījuma izmeklēšanu un atsakās no minējumiem par traģēdijas apstākļiem, tomēr, visticamāk, auto nelaimes brīdī traucies lielā ātrumā.

Talsu televīzija vēsta, ka sestdienas agrā rītā vilciens ar aptuveni 5,5 megatonu smagu kravas sastāvu devās uz Ventspili. Ieraugot, ka dzelzceļa pārbrauktuvi Stendē šķērso vieglā automašīna, mašīnists uzsāka ārkārtas bremzēšanu, un viņa palīgs deva nepārtrauktu skaņas signālu. Taču tas nespēja savlaicīgi apturēt ne vilcienu, ne arī likt apstāties 1993.gadā dzimušai autovadītājai.

«Latvijas Dzelzceļa» preses sekretārs Māris Ozols atklājis, ka vilciena ātrums pirms avārijas bija 48 kilometri stundā, un automašīnu «Opel», kas tuvojās lielā ātrumā, mašīnists pamanīja aptuveni 50 līdz 70 metrus pirms pārbrauktuves. Vilciena apstāšanās ceļš bija 520 metri.

Kā vēsta Talsu televīzija, pārbrauktuve, kur notika nelaime, ir aprīkota ar videonovērošanas kamerām, tāpēc izmeklētāju rīcībā ir materiāls, kurā ir redzama avārija. Taču šis videomateriāls netiks publiskots.

«Apollo» jau ziņoja, ka Talsu novada Stendē sestdienas rītā notika sadursme starp vieglo automašīnu un vilcienu. Avārijā dzīvību zaudēja automašīnas pasažieri - 1995.gadā dzimusi jauniete un kāds 1996.gadā dzimis jaunietis. Vēl trīs jaunieši ar dažādām traumām nogādāti slimnīcā.

Sadursme notikusi brīdī, kad vieglā automašīna šķērsojusi dzelzceļa pārbrauktuvi, iespējams, nerespektējot aizliegumu to darīt.

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu