«Kaimiņ, nāc dejot!» - bezmaksas deju nodarbības senioriem (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas kultūras un atpūtas centrā «Imanta» tiks realizēts projekts «Kaimiņ, nāc dejot!», kura ietvaros dāmas un kungi labākajos gados tiek aicināti iesaistīties īpaši senioriem piemērotās deju nodarbībās. Dalība ir bez maksas, pirmā nodarbība notiks 3. aprīlī.

Projekta «Kaimiņ, nāc dejot!» mērķis ir radīt iespēju Imantas un tuvāko apkaimju pensijas vecuma iedzīvotājiem aktīvi un radoši pavadīt laiku un veicināt viņu sabiedrisko dzīvi. Ikviens seniors ir aicināts iesaistīties pats un, atbilstoši projekta nosaukumam, aicināt piedalīties arī savus kaimiņus un paziņas, īpaši tos, kas šobrīd nav sociāli un fiziski aktīvi. Nodarbības notiks reizi nedēļā, ceturtdienās no 10.30 līdz 12.00 Kultūras un atpūtas centrā «Imanta» .

Eiropas senioru dejas ir vecumam piemērots, pašsaprotams dejas veids, kura formas balstītas uz partneru līdztiesību. Šīs dejas ir elegants veids vecāku cilvēku fiziskai slodzei, kādu senioriem iesaka sporta ārsti. Nodarbības notiks Latvijas Senioru deju apvienības vadītājas Laimdotas Andersones vadībā, kura 1999.gadā bija šo deju kustības iniciatore Latvijā. Nodarbības būs lieliska iespēja satikt domubiedrus, fiziski izkustēties, kā arī radoši izpausties, plānojot deju grupas iesaistīšanos dažādos kultūras un sadraudzības pasākumos, jo līdzīgas deju grupas darbojas daudzos Latvijas novados un ir ļoti populāras arī citās Eiropas valstīs.

imanta@riga.lv

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu