Rosina izmaiņas privāto bērnudārzu apmeklēšanas noteikumos (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai pilnveidotu valsts atbalstu ģimenēm, kuru bērni apmeklē privātos bērnudārzus, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) rosina izmaiņas MK noteikumos «Kārtība, kādā pašvaldība atbilstoši tās noteiktajām vidējām izmaksām sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas».

Šā gada februārī, tiekoties ar Pašvaldību Savienības, pašvaldību pirmsskolas izglītības iestāžu, privāto bērnudārzu pārstāvjiem, tika panākta vienošanās, ka minētajos MK noteikumos ir nepieciešami grozījumi.

Ir jāpārskata ierobežojumi, kas saistīti ar bērna prombūtni, kur par kavējumu attaisnojošu iemeslu uzskatāmas ne tikai tās dienas, par kurām vecāki iesniedz ārsta izziņu, bet arī vecāku rakstisks iesniegums un jāatceļ prombūtnes ilguma ierobežojums, kas pašlaik spēkā esošajos noteikumos nedrīkst būt ilgāks par vienu mēnesi kalendārā gada laikā.

Lai uzlabotu finanšu pārraudzību, IZM rosina noteikt, ka turpmāk gan pašvaldības, gan privātās pirmsskolas izglītības iestādes pašas ievadīs Valsts izglītības informācijas sistēmā datus par bērnu skaitu pirmsskolas izglītības iestādēs. Tas ļaus IZM ātrāk veikt pārskaitījumu privātās izglītības iestādes kontā. Turklāt tas novērsīs arī risku, ka vecāki savas nezināšanas dēļ neinformē pašvaldību par to, ka bērns sāk apmeklēt privāto pirmsskolas izglītības iestādi, un tādēļ nevar saņemt valsts atbalstu.

Grozījumus plānots iesniegt izskatīšanai valsts sekretāru sanāksmē šā gada 3.aprīlī.

MK noteikumi «Kārtība, kādā pašvaldība atbilstoši tās noteiktajām vidējām izmaksām sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas» pieņemti MK 2013.gada 17.decembra sēdē. Atbalsts ģimenēm ar bērniem, kuri uzņemti pašvaldības rindā, bet nav saņēmuši vietu pašvaldības bērnudārzā un apmeklē privāto bērnudārzu, pašlaik saskaņā ar minētajiem MK noteikumiem ir paredzēts diviem gadiem, - 2014. un 2015.gadam.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu