Apmierina bijušās «Parex bankas» prasību pret Krasovickiem (56)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palāta šodien pilnībā apmierināja bijušās AS «Parex banka» (tagad AS «Reverta») prasību pret bijušo bankas akcionāru Viktoru Krasovicki un viņa dēlu Georgiju Krasovicki, atzīstot noslēgto dāvinājuma līgumu par spēkā neesošu.

Kā aģentūru LETA informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja, tiesa atzina par spēkā neesošu no noslēgšanas brīža 2011.gada 19.maijā starp V.Krasovicki kā dāvinātāju un G.Krasovicki kā apdāvināto slēgto dāvinājuma līgumu ar uzlikumu.

AT noteica no V.Krasovicka «Reverta» labā piedzīt tiesas izdevumus 4800,66 eiro apmērā. Tāda pati summa piedzenama no G.Krasovicka.

Pilns spriedums būs pieejams 8.aprīlī, un pēc motivēta nolēmuma sagatavošanas dienas lietas dalībnieki to 30 dienu laikā varēs pārsūdzēt kasācijas kārtībā AT Civillietu departamentā.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa pirmajā instancē 2012.gada aprīlī prasību apmierināja, tomēr šis spriedums tika pārsūdzēts, un lieta nonāca AT.

Tāpat AT aprīlī pasludinās spriedumu arī Valērija Kargina un viņa dēla Rema Kargina strīdā ar banku par dāvinājuma līgumu. Šajā lietā Rīgas apgabaltiesa 2012.gada martā pilnībā apmierināja prasību.

Tāpat apgabaltiesa šogad februārī apmierināja kādreizējās «Revertas» prasību un atzina par spēkā neesošu no noslēgšanas brīža Kargina un Krievijā reģistrētās «Olimpijas» 2011.gadā noslēgto cesijas līgumu. Tiesa nosprieda piedzīt tiesas izdevumus no Kargina «Revertas» labā 1570,65 eiro apmērā, kā arī piedzīt tiesas izdevumus no «Olimpijas» 1570,65 eiro apmērā.

Iepriekš šajā lietā tika piemērots prasības nodrošinājums, ar kuru tika noteikts aizliegums abiem atbildētājiem nodot izpildei vai citādi izmantot ar cesijas līgumu nodotos prasījumus pret «Parex banku». Atbildētājiem tika aizliegts veikt jebkādas darbības saistībā ar tiesību realizāciju, kas izriet no cesijas līguma.

«Parex banka» Rīgas apgabaltiesā bija iesniegusi kopumā trīs prasības par tās bijušo īpašnieku Kargina un Viktora Krasovicka 2011.gadā ar dēliem noslēgtajiem dāvinājuma līgumiem, kā arī cesijas līgumu ar «Olimpiju», kuru apmērs lēšams ap desmit miljoniem latu.

Kā 2011.gada augusta nogalē vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums «De facto», policija sāka kriminālprocesu saistībā ar diviem dāvinājuma līgumiem, saskaņā ar kuriem Krasovickis savam dēlam Georgijam uzdāvināja divus noguldījuma līgumus, un dāvinājumu, ar kuru Kargins savam dēlam Remam uzdāvināja vienu noguldījumu. Depozītu kopējais apmērs - vairāk nekā desmit miljoni latu.

Policijas sāktais kriminālprocess par iespējamiem mēģinājumiem izvairīties no tiesas lēmuma izpildes papildināts ar jaunu epizodi - kriminālprocesā noskaidros, vai arī Kargina šā gada sākumā noslēgtais cesijas līgums ar «Olimpiju» par vairākiem Kargina noguldījumiem nav slēgts ar mērķi izvairīties no tiesas lēmuma izpildes.

Krievijā reģistrētā kompānija «Olimpija» tiesā Maskavā iesniegusi prasību, lūdzot no «Parex bankas» un bankas «Citadele» solidāri piedzīt vairāk nekā 11 miljonus latu (15,65 miljonus eiro).

Kargins un Krasovickis dāvinājuši un cedējuši noguldījumu līgumus kopā par aptuveni 20 miljoniem latu (28,46 miljoniem eiro), kas iekļauti bankas subordinētajā kapitālā.

Tā kā šie līdzekļi patlaban ir bankas valdījumā, tos nelūdza apķīlāt. Taču pēc būtības arī šai naudai saskaņā ar tiesas lēmumu vēlāk, proti, noguldījuma līgumiem beidzoties termiņam, būtu jānonāk tiesu izpildītāju kontā.

Komentāri (56)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu