Noskaidrotas populārākās viedtālruņu aplikācijas Latvijā (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijā visbiežāk viedtālruņos lejuplādētā un lietotā lietotne jeb aplikācija ir «Draugiem.lv», liecina «Latvijas Mobilā Telefona» (LMT) un «GfK» pētījums. 

Kopā 42% iedzīvotāji, kuri lieto internetu telefonā, ir lejuplādējuši šo aplikāciju savā tālrunī. Turklāt 27% no šiem cilvēkiem tā ir visbiežāk izmantotā aplikācija.

Otra populārākā lietotne ir «Google» meklētājs – to izmanto 36% no lietotājiem. Tas ļauj secināt, ka viedtālruņi bieži tiek izmantoti, lai operatīvi atrastu informāciju. Savukārt trešā biežāk lejuplādētā aplikācija ir vēl viens sociālais tīkls – «Facebook» un vietējā e-pasta aplikācija «Inbox.lv» (abiem 34%).

«Savulaik liela daļa Latvijas iedzīvotāju tieši dēļ Draugiem.lv vispār sāka lietot internetu. Vēlāk tā daudziem bija motivācija interneta pieslēgumu izmantot ne tikai darbā, bet arī mājās. Savukārt tagad, kā liecina LMT pētījuma dati, sociālie portāli ir galvenais saturs, ko lieto arī viedtālruņos,» stāsta LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis.

Par to, ka mobilajās ierīcēs ir ērti aplūkot arī video saturu, liecina fakts, ka viedtālruņu lietotāju piektā populārākā aplikācija ir video portāls «YouTube» (32%). Pasaules tendences ļauj prognozēt, ka nākotnē galvenais ekrāns, kurā tiks vērots video saturs, ir tieši mobilās ierīces. Jau šobrīd Latvijā gandrīz puse datu apjoma LMT tīklā sastāda video pārradie.

Biežāk lejuplādēto un lietoto aplikāciju vidū ir interneta pārlūks «Google Chrome» (30%), «Skype», «Google Maps» (28%). Tāpat populāra ir arī «Gmail» lietotne (22%).

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu