Video: «Toyota» testē dīvainu elektroautomobili (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Japāņu autoražotājs «Toyota» sācis testēt jauno «i-Road» elektromobili. Šis automobilis netiks pārbaudīts studijās, vēja tuneļos vai kādās speciāli izbūvētās trasēs, bet gan reālā satiksmē Tokijas ielās, raksta ārvalstu mediji.

«Toyota» pārstāvji pauduši, ka automobili testēs līdz jūnijam, lai novērtētu trīs riteņu automobiļa sniegtās priekšrocības pilsētas vidē.

Kopā tiks pārbaudīti desmit transportlīdzekļi, kurus pārbaudīs 20 dalībnieki – sākot no auto industrijas ekspertiem, beidzot ar vienkāršajiem autovadītājiem.

Testa dalībnieki brauks ar «i-Road» tāpat, kā viņi brauc ar savu pašreizējo automobili. Pēc tam dalībnieki iesniegs atsauksmes ražotājam. «Toyota» pārstāvji ir ļoti ieinteresēti noskaidrot, kā ļoti kompaktais automobilis ļaus sasniegt dažādus galamērķus, kā arī, kā par jauno automobili atsauksies paši vadītāji.

Mašīnai ir unikāla trīs riteņu sistēma «ActiveLean», kas pagriezienos ļaus automobilim sasvērties uz vienu pusi kā motociklam, bet tajā pašā laikā saglabājot automašīnas stabilitāti.

Nelielās automašīnas svars ir tikai 300 kilogrami un tā darbojas ar diviem elektriskajiem motoriem. Maksimālais ātrums, kādu var sasniegt šis automobilis, ir 60 km/h. Automobilis ir paredzēts pilsētas videi, un tas ir jāuzlādē ik pēc katriem 50 kilometriem.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu