Pārdodot 86 miljonus eiro vērtu mākslas kolekciju, lai glābtu uzņēmumu (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

 Austriešu uzņēmējs pirmdien piedāvājis valstij iegādāties viņa vērienīgo mūsdienu mākslas kolekciju par 86 miljoniem eiro, lai ar iegūto naudu paglābtu no bankrota savu remonta piederumu veikalu ķēdi.

Karlheincam Eslam pieder aptuveni 7000 vērtīgi mūsdienu mākslas darbi.

«Es un mana sieva esam gatavi pārdot valstij visu kolekciju, ja tas palīdzēs izglābt apmēram 4000 darba vietu Austrijā vien,» teica uzņēmējs.

Galvenais uzsvars kolekcijā likts uz austriešu māksliniekiem, tostarp Mariju Lasnigu un Valiju Eksportu, taču pārstāvētas arī citas valstis.

Mākslas eksperts Oto Hanss Reslers norāda, ka kolekcijas pārdošana brīvajā tirgū novestu pie «dramatiska austriešu mākslas vērtības krituma».

Eslam piederošajā «bauMax» ķēdē ietilpst 158 veikali deviņās valstīs, tai skaitā Čehijā, Slovākijā un Turcijā. Tajos nodarbināti kopumā 10 000 cilvēku.

2012.gadu uzņēmums noslēdza ar 126 miljonus eiro lieliem zaudējumiem.

Austrijas Kultūras ministrija sacīja, ka esot «ļoti svarīgi» saglabāt darba vietas un ministrs Jozefs Ostermaiers parasti «atrod risinājumu».

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu