Aicina apmeklēt operu bērniem - «Ansītis un Grietiņa».

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija piedāvā Operstudijas «Figaro» iestudējumu - E. Humperdinks operu bērniem «Ansītis un Grietiņa».

Pēc skatītāju lūguma, šajā mācību gadā vēl pēdējo reizi, Latvijas Mūzikas akadēmija aicina uz tikšanos ar bērnu iemīļotajiem pasaku varoņiem – Ansīti un Grietiņu, lai sekotu līdzi viņu neparastajiem piedzīvojumiem. Engelberta Humperdinka pasaku operu bērniem divos cēlienos Ansītis un Grietiņa JVLMA operstudijas Figaro iestudējumā izrādīs piektdien, 28. martā plkst. 18.30 Latvijas Mūzikas akadēmijas Operstudijā /305. auditorijā, ieeja no Raiņa bulvāra/.

Iestudējumā darbosies:

Ansītis – Valērija Koļago, Grietiņa – Kristīne Žogota, Pēteris – Edgars Auniņš, Ģertrūde – Ance Purmale, Ragana – Anna Gendelmane, Smilšu vīriņš – Lalita Čihradze, Rasas vīriņš – Laura Purena.

Diriģents – Viesturs Gailis, režisors – Uģis Brikmanis, koncertmeistares – Svetlana Gridjuško, horeogrāfe – Regīna Kaupuža, grima māksliniece – Anda Šteina.

Biļetes iepriekšpārdošanā iegādājamas Biļešu Paradīzes kasēs, www.bilesuparadize.lv, kā arī JVLMA Koncertdaļā (112. kab.) darba dienās no plkst. 10.00 – 16.00 vai stundu pirms izrādes norises vietā.

Biļetes cena - € 7, skolēniem un bērniem - € 3, (biļete jāiegādājas katram izrādes apmeklētājam, bērnus ņemt klēpī nav paredzēts.)

Tālrunis uzziņām – 67222935. Vietu skaits – ļoti ierobežots!

Kāda liela meža tuvumā dzīvoja nabaga slotu sējējs ar sievu un diviem bērniem. Zēnu sauca Ansītis un meiteni - Grietiņa. Viņiem bija vāja iztikšana un maz ko ēst, un reiz, kad tajā zemē viss kļuva dārgāks, tēvs vairs nespēja nopelnīt pat dienišķo maizi...

Tā sākas Brāļu Grimmu pasaka, kas sarakstīta 19. gadsimta vidū. Bet vai neskan mūsdienīgi? Tomēr šīs problēmas operā saskatīs tikai māmiņas un tēti. Bērniem tā būs skaista atkaltikšanās ar pazīstamo pasaku. Izrāde pilna brīnumiem un rotaļām, krāsaina, gaiša un, protams, labām beigām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu