«LNK Industries» noslēgusi līgumu par divu tiltu būvniecību Igaunijā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pulpolux !!!, CC BY-NC 2.0

AS «LNK Industries» noslēgusi līgumu ar Igaunijas Ceļu administrāciju par divu tiltu pie Tallinas robežas projektēšanu un būvniecību, kā arī citu infrastruktūras būvniecības darbu veikšanu, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «LNK Group» sabiedrisko attiecību un mārketinga projektu vadītāja Sandra Biseniece.

Noslēgtā līguma summa ir 4 088 888 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Projektu paredzēts īstenot nepilnu divu gadu laikā.

Uzņēmuma pārziņā būs arī abu veco tiltu, pār kuriem pašlaik tiek organizēta satiksme, demontāža, pagaidu tilta izveide, lai neietekmētu satiksmes plūsmu būvniecības laikā, ceļa vairāk nekā puskilometra garumā būvniecība, kā arī velosipēdu un gājēju ceļu vairāk nekā viena kilometra garumā izveide.

Abi jaunie tilti, kas tiks būvēti lielākā infrastruktūras attīstības projekta Igaunijā gaitā, atradīsies uz autoceļa Tallina-Narva un aizstās iepriekšējos, kas būvēti 1948.gadā un 1966.gadā. Tā kā ilgās ekspluatācijas laikā tiltiem bija radies būtisks nolietojums, Igaunijas Ceļu pārvalde pieņēma lēmumu veikt jaunu tiltu būvniecību.

Piemērojoties pieaugošajai satiksmes plūsmai uz Tallinu un tuvumā esošajām ostas teritorijām, abiem jaunajiem tiltiem tiks palielināts braukšanas joslu skaits. Tiem būs trīs braukšanas joslas un viena rezerves josla, salīdzinot ar divām braukšanas joslām iepriekš.

«Izvēršot uzņēmuma darbību, šis ir pirmais «LNK Industries» pārstāvniecības Igaunijā infrastruktūras būvniecības projekts. Pēdējo gadu laikā esam aktīvi iesaistījušies dažādos projektos Lietuvā, piemēram, pasažieru un kravu termināļa Klaipēdas ostā, ceļa pārvada Viļņā un tilta pāri Nemunai būvniecībā. Jaunais projekts sniegs mums labu iespēju apgūt Igaunijas tirgus specifiku,» skaidro «LNK Industries» valdes priekšsēdētājs Artjoms Milovs.

AS «LNK Industries» ir holdinga «LNK Group» uzņēmums, kas specializējas inovatīvu būvniecības un ražošanas projektu īstenošanā. «LNK Industries» galvenā darbības sfēra ir rūpniecības, civilo un infrastruktūras objektu būvniecība. Uzņēmums specializējas arī transportēšanas tehnoloģisko sistēmu un nestandarta aprīkojuma projektēšanā, ražošanā un uzstādīšanā, kā arī dzelzsbetona konstrukciju un lielgabarīta metālkonstrukciju ražošanā.

«LNK Industries» 2012.gadā strādāja ar 18,1 miljona eiro apgrozījumu un guva 1,16 miljonu eiro peļņu, liecina «Firmas.lv» informācija.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu