LU notiks psihologu ētikas jautājumiem veltīts simpozijs (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdien, 28. martā, Latvijas Universitātes Lielajā aulā, Raiņa bulvārī 19, notiks starptautisks simpozijs «Eiropas ētika psiholoģijā un izglītībā», kurā piedalīsies nozares profesionāļi no visas Eiropas un spriedīs par ētiku psihologu un pedagogu darbā, sociālajos tīklos un medijos.

Simpoziju organizē Eiropas Psihologu asociāciju federācijas (EPAF) Ētikas padome, Latvijas Profesionālo psihologu asociācija (LPPA), Latvijas Universitāte (LU), LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF) Pedagoģijas nodaļa. Pasākumā paredzēts runāt par ētikas mācīšanu un supervīziju, par ētiku un medijiem, kā arī sociālo mediju ētiku un arī valsts drošību.

«Šāda līmeņa pasākums Latvijā notiek pirmo reizi. Uz to piekrituši ierasties Eiropas Psihologu asociāciju federācijas Ētikas padomes locekļi, kas šeit stāstīs par aktualitātēm ētikas jomā. Tas ir būtiski tāpēc, ka ētikas ievērošana psihologa un pedagoga profesionālajā darbībā ir viena no svarīgākajām profesionālās kompetences sastāvdaļām,» skaidro viena no simpozija rīkotājām, LU PPMF profesore Lūcija Rutka.

Simpozijā piedāvāto tēmu prezentācijas vadīs EPAF Ētikas padomеs locekļi no Nīderlandes, Austrijas, Turcijas, Krievijas, Portugāles, Norvēģijas, Polijas, Čehijas. Kā darba valoda paredzēta angļu, bet tiks nodrošināts arī tulkojums latviešu valodā. Simpozija dalībnieki iegūs sertifikātu.

www.simposium.lv

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu