Fotoreportāža: Latvijā viesojas Zviedrijas karaļpāris (86)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Trešdien divu dienu valsts vizītē Latvijā ieradās Zviedrijas karalis Kārlis XVI Gustavs un karaliene Silvija, kurus vizītes sākumā pie Melngalvju nama svinīgi sagaidīja Valsts prezidents Andris Bērziņš un Dace Seisumas kundze, «Apollo» informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

Amatpersonu divpusējās tikšanās laikā Valsts prezidents Zviedrijas karalim Kārlim XVI Gustavam pasniedza Viestura ordeņa I šķiru un karalienei Silvijai – Atzinības krusta I šķiru, kas paredzēts saskaņā ar šāda līmeņa vizīšu protokolu. Latvijas protokolāros apbalvojumus vizītes laikā pasniegs arī citiem Zviedrijas oficiālās delegācijas locekļiem.

Vizītes turpinājumā notika Valsts prezidenta, Zviedrijas karaļa un viņu delegāciju tikšanās, kuru laikā tika uzsvērtas abu valstu vēsturiski ciešās un labās attiecības, īpaši atsaucoties uz to, ka Zviedrijas karalis Kārlis XVI Gustavs un karaliene Silvija viesojās Latvijā jau 1992.gadā, tūlīt pēc mūsu valsts neatkarības atjaunošanas un ka šī vizīte Latvijai bija ļoti nozīmīga, atjaunojot neatkarīgas valsts attīstības ceļu. Savukārt Zviedrijas karalis uzsvēra, ka Latvija šobrīd ir strauji augoša valsts un daudzpusējs sadarbības partneris Zviedrijai.

Turpinoties valsts vizītei, Latvijas prezidents un Zviedrijas karalis nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa, kā arī piedalīsies Latvijas – Zviedrijas biznesa foruma «Ilgtermiņa sadarbība ilgtspējīgai izaugsmei» atklāšanā.

Savukārt Dace Seisumas kundze un Zviedrijas karaliene Silvija apmeklēja Latvijas Nacionālo operu.

Dienas noslēgumā Valsts prezidents un Dace Seisumas kundze rīkos valsts vakariņas par godu Zviedrijas karaļa Kārļa XVI Gustava un karalienes Silvijas vizītei Latvijā.

Komentāri (86)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu