Pēc nelaimes gadījuma Mežaparkā veiks revīziju «Rīgas mežos» (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēc nelaimes gadījuma Mežaparkā, kad nelegāli kursējošs izklaides elektrovilciens uz gājēju celiņa notrieca septiņus gadus vecu zēnu ar velosipēdu, Rīgas domes Audita un revīzijas pārvalde veiks ārkārtas tematisko pārbaudi par pašvaldības SIA «Rīgas meži» noslēgtajiem līgumiem Mežaparkā un to izpildes kontroli, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.

Šāds lēmums pieņemts «Rīgas mežu» dalībnieku ārkārtas sapulcē pirmdien, 24.martā.

Sapulci sasaucis uzņēmuma kapitāla daļu turētājs, Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR), jo Rīgas pilsētas pašvaldībā saņemti vairāki iesniegumi gan par traģisko notikumu Mežaparka teritorijā, gan arī attiecībā uz «Rīgas mežu» darbību pārvaldīšanā un apsaimniekošanā nodotajā Mežaparka teritorijā, tajā skaitā par noslēgtajiem līgumiem un atbildības jomu.

Iesniegumos pašvaldībai arī izteikts lūgums veikt pārbaudi par «Rīgas mežu» darbību Mežaparkā teritorijā, tāpēc Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldei uzdots veikt ārkārtas tematisko pārbaudi SIA «Rīgas meži» par visiem līgumiem, kas noslēgti pilsētas kultūras un atpūtas zonas «Mežaparks» pārvaldīšanai un apsaimniekošanai no 2013.gada janvāra.

Revīzijā tiks izvērtēta noslēgto līgumu atbilstība ārējiem un iekšējiem aktiem un to izpildes kontrole.

Jau ziņots, ka 9.martā Mežaparkā gājis bojā 2007.gadā dzimis zēns, kurš, braucot ar velosipēdu, pakļuvis zem ekskursijas autovilciena. Vilcieniņš parka teritorijā kursējis nelegāli, jo šogad vēl nebija noslēdzis kārtējo līgumu ar parka apsaimniekotāju, pašvaldības SIA «Rīgas meži», par šādas atrakcijas organizēšanu.

Pēc traģiskās nelaimes Mežaparka attīstības biedrība nosūtījusi atklātu vēstuli Rīgas domei, kurā lūdz pārtraukt motorizētā transporta kustību parkā uz gājēju celiņiem, kā arī atkārtoti aicina Rīgas attīstības plānotājus un lēmumu pieņēmējus pārskatīt Rīgas domē 2013.gadā apstiprināto kultūras un atpūtas parka «Mežaparks» lokālplānojumu, kurā paredzēts palielināt motorizētā transporta infrastruktūru un auto klātbūtni parkā.

Rīgas domes «Vienotības» frakcijas priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte pauda viedokli, ka ekskursijas autovilciena avārijā, kurā gāja bojā bērns, vainojama arī SIA «Rīgas meži» nolaidība. Vilcieniņa saimnieki, SIA «Baltās ielas», nebija pagarinājuši līgumu ar kultūras un atpūtas parka apsaimniekotāju SIA «Rīgas meži», līdz ar to tas siltajās marta dienās sācis kursēt nelegāli, bet parka saimniekiem par to nekas neesot bijis zināms.

Tas, ka «Rīgas mežu» deguna priekšā nelegāli braukā labi pamanāms objekts, liecina par parka saimnieka nepārprotamu bezatbildību, paziņojumā presei uzsvēra Ēlerte. Visdrošākā liecība tam, ka nelaimes gadījums vai traģēdija Mežaparkā bija tikai laika jautājums, esot haoss parka kopējās atpūtas un satiksmes telpas sadalījumā starp atpūtniekiem un dažādiem transporta un pārvietošanās veidiem.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu