Lietuvas komanda «Šiauliai» kļūst par pirmo BBL finālisti (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Par pirmo Baltijas Basketbola līgas (BBL) fināla dalībnieci trešdien kļuva Lietuvas komanda «Šiauliai», kas arī pusfināla atbildes mačā uzveica Somijas klubu Tamperes «Pyrinto».

Ja sērijas pirmajā mačā pirmdien «Šiauliai» savā laukumā tika pie panākuma vien ar 82:81, atbildes spēlē Lietuvas klubs pārspēja pretiniekus ar 85:75 (16:18, 22:17, 21:15, 26:25), summā svinot uzvaru ar 167:156.

Atbildes mačā uzvarētājiem pa 18 punktiem guva Roks Ģiedraitis un amerikānis Treviss Leslijs.

Savukārt «Pytinto» rindās ar 21 punktu izcēlās Bendžamins Reimonds.

Otra pusfināla dueta pirmajā mačā Lietuvas klubs Prienu «TonyBet» izbraukumā ar 68:66 pārspēja Igaunijas vienību Tartu TU/«Rock». Šajā pārī atbildes spēle paredzēta 8.aprīlī.

Kā ziņots, no Latvijas klubiem BBL ceturtdaļfinālu izdevās sasniegt vien līdzšinējai sacensību čempionei «Ventspils», kas sekojošajā kārtā piekāpās «Šiauliai».

Visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā.

Kā ziņots, par pērnās sezonas BBL čempioni kļuva «Ventspils» komanda, kļūstot par pirmo Latvijas komandu, kas ieguvusi titulu. Gan iepriekšējā, gan šajā sezonā turnīrā nestartē abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas «Žalgiris» un Viļņas «Lietuvos rytas», kā arī Latvijas čempione «VEF Rīga».

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu