Projektu konkurss - «Latviešu valodas apguve reemigrantiem un viņu ģimenes locekļiem» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sabiedrības integrācijas fonds atkārtoti izsludina atklātu projektu konkursu programmas «Latviešu valodas apguve» 2.atbalsta jomas «Latviešu valodas apguve reemigrantiem un viņu ģimenes locekļiem» ietvaros, kas tiek finansēts no Sabiedrības integrācijas fondam piešķirtajiem valsts budžeta dotācijas līdzekļiem.

Ņemot vērā, ka iepriekš (10.02.2014.) izsludinātā konkursa ietvaros netika saņemts pietiekams skaits projektu iesniegumu 2.atbalsta jomā «Latviešu valodas apmācība reemigrantiem un viņu ģimenes locekļiem», Sabiedrības integrācijas fonds atkārtoti izsludina projektu iesniegumu konkursu šajā jomā.

Programmas 2.atbalsta jomas mērķis ir nodrošināt iespēju apgūt vai pilnveidot latviešu valodas prasmes reemigrantiem un viņu ģimenes locekļiem.

Programma nodrošinās iespēju reemigrantiem un viņu ģimenes locekļiem apgūt latviešu valodu līdz valsts valodas prasmes augstākā līmeņa 1.pakāpei (C1).

Programmas 2.atbalsta jomas mērķa grupa ir:

Reemigranti un viņu ģimenes locekļi gan pieaugušie, gan bērni, kuri kopā ar reemigrantu pārceļas uz dzīvi Latvijā (izņemot trešo valstu pilsoņus). Kā reemigrantus saprotot Latvijas pilsoņus un nepilsoņus, kas izceļojuši no Latvijas pēc 1990.gada 4.maija un pārceļas atpakaļ uz pastāvīgu dzīvi Latvijā, vai viņu bērni, kas dzimuši ārvalstīs.

Programmas 2.atbalsta jomā 2014.-2016.g. periodā pieejamais finansējums ir 87 081 EUR no Sabiedrības integrācijas fondam piešķirtajiem valsts budžeta dotācijas līdzekļiem.

Vienam projektam pieejamais programmas finansējums ir no 1 500 līdz 30 000 EUR.

Programmas finansējums veido 100% no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām.

Projekta sākuma datumu var plānot ne ātrāk kā 2014.gada 1.septembrī.

Visām projekta aktivitātēm jābūt pabeigtām līdz 2016.gada 30.jūnijam.

Projektu var iesniegt Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības iestāžu reģistrā reģistrēta izglītības iestāde, neatkarīgi no tās juridiskā statusa (pašvaldības iestāde, biedrība, sabiedrība ar ierobežotu atbildību, individuālais komersants u.c.) vai iestādes veida (vispārējās, speciālās, profesionālās, augstākās, pieaugušo u.c. izglītības iestāde).

Programmas «Latviešu valodas apguve» konkursa nolikums un projekta iesnieguma veidlapa pieejama Sabiedrības integrācijas fonda interneta vietnē www.sif.lv.

Projektu iesniegumu iesniegšanas termiņš ir 2014.gada 28.aprīlis plkst.18.00.

Projektu iesniegumus var iesniegt:

personīgi vai pa pastu Sabiedrības integrācijas fondā, adrese Brīvības ielā 40-39, Rīgā, LV - 1050 (vienā oriģināleksemplārā ar pievienotu elektronisko versiju ar aizpildītu projekta iesnieguma veidlapu, projekta budžetu, mācību programmu, vienas nodarbības plānu un pedagoģiskā personāla CV ar izglītības dokumentu kopijām);

elektroniska dokumenta formā, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu, sūtot uz e-pasta adresi: valoda@sif.lv, e-pasta temata ailē norādot projekta iesniedzēja nosaukumu.

Jautājumus par projektu iesniegumu sagatavošanu lūdzam sūtīt pa e-pastu konkursi@sif.lv,norādot atsauci uz šo projektu konkursu, ne vēlāk kā trīs darba dienas pirms projektu iesniegumu iesniegšanas termiņa beigām.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu