Šonedēļ izsolēs pārdodot «Latvijas Krājbankas» īpašumus, atgūti vairāk nekā 345 000 eiro (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Šonedēļ izsolēs pārdoti likvidējamajai AS «Latvijas Krājbanka» piederoši dažādi nekustamie īpašumi par vairāk nekā 345 000 eiro, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja bankas administratora SIA «KPMG Baltics» pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Šonedēļ tika izsludinātas 19 dažādu īpašumu izsoles un veiksmīgi notika 14 no tām.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa 2012.gada maijā nolēma sākt «Latvijas Krājbankas» bankrotu. Bankrotu lūdza sākt tās administrators - revīzijas kompānija «KPMG Baltics» -, kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

Likvidējamās AS «Latvijas Krājbanka» administrators «KPMG Baltics» 2013.gadā atguvis līdzekļus gandrīz 67 miljonu eiro apmērā.

Pagājušajā gadā pārdoti «Latvijas Krājbankas» nekustamie īpašumi gandrīz piecu miljonu eiro apmērā, vēl arī no meitasuzņēmumu īpašumu pārdošanas atgūti aptuveni 4,5 miljoni eiro. Kopumā «Latvijas Krājbankai» un tās meitasuzņēmumiem piederēja nedaudz vairāk kā 500 nekustamie īpašumi, bet patlaban pārdota nepilna puse.

2013.gadā tika pārdoti pieci «Latvijas Krājbankas» kredītportfeļi, kuru kopējā vērtība mērāma vairākos desmitos miljonu eiro. Pagājušajā gadā tika atgūti arī kredīti vairāk nekā 57 miljonu eiro apmērā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu