Darba ārzemēs vietā - nepatīkams pārsteigums (32)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: aha42 | tehaha, CC BY-NC 2.0

Valsts policijas Rīgas Kriminālpolicijas darbinieki aizturējuši krāpniekus, kuri piedāvāja darbu ārzemēs, izkrāpjot naudu, portālu «Apollo» informēja Valsts policijas pārstāve Diāna Tarvida.

Rīgas Kriminālpolicijas darbinieki par krāpšanu grupā aizturēja sešas personas, kuras laika posmā no 2013. gada marta līdz 2014. gada janvārim telefoniski piedāvāja darba meklētājiem darbu Norvēģijā. Personu grupā darbojās divi nozieguma shēmas organizētāji, bet pārējie izpildīja viņu norādes.

Krāpnieku grupa mēģināja uzrunāt dažāda vecuma darba meklētājus, bet uz viņu «āķa» visvieglāk uzķērās divdesmitgadnieki. Aizturētās personas, izmantojot darba meklētāju uzticēšanos, kopā izmānīja aptuveni četrus ar pusi tūkstošus eiro. Iegūto naudu grupa sadalīja savā starpā, lielāko daļu nododot shēmas organizatoriem.

«Krāpnieki lika jauniešiem sagatavot aptuveni 400 eiro biļetēm un dokumentu noformēšanai. Viņi pat ieteica tiem, kas pīpē, iepirkt cigaretes, jo Norvēģijā tās esot dārgas,» norāda Rīgas Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Par krāpšanu policija aizturēja piecus agrāk sodītus vīriešus, kā arī vienu agrāk sodītu sievieti. Divas aizturētās personas atrodas cietumā, bet pārējiem piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Izmeklēšana uzsāktajos kriminālprocesos pēc Krimināllikuma 177. panta turpinās.

Policija aicina atsaukties iedzīvotājus, kas ir saskārušies ar līdzīgu shēmu par darba piedāvājumu Norvēģijā un ir cietuši no minētajiem krāpniekiem, zvanot uz tālruņa numuriem: 67208313, 67208062 vai 110.

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu