Vēršas ar svarīgu atgādinājumu pie iedzīvotājiem, kuri sargā savu naudu (58)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kevin Cortopassi, CC BY-ND 2.0

Savu personas datu sargāšana internetā ir arī savas naudas sargāšana, tādēļ datoru lietotājiem vajadzētu rūpīgi izvērtēt nepazīstamu adresātu vai aizdomīgus e-pastus, iepazīties ar interneta drošības pamatlikumiem, kā arī pārliecināties, ka dators ir aprīkots ar kādu no jaunākajām antivīrusu programmu versijām, atgādina Latvijas Komercbanku asociācijas (LKA) pārstāve Baiba Melnace.

Viņa atgādina, ka banka nekad klientam pati nezvanīs un nerakstīs ar lūgumu pateikt, atsūtīt vai ievadīt pilnu paroli vai kodu, vēl jo vairāk neprasīs ievadīt visus kodu kartes vai vairākus kodu kalkulatora kodu.

Tāpat svarīgi ņemt vērā, ka pielikumi tiek izmantoti datoru inficēšanai ar vīrusiem. «Atcerieties, ka krāpnieki izmanto psiholoģiskus paņēmienus un var viltus vēstuļu saturā izmantot dažādas tēmas – sākot no interesantām mediju ziņām un beidzot ar draudiem par nodokļu parādiem. Tāpēc uzmanīgai attieksmei pret e-pastu atvēršanu, kas satur pielikumus, jābūt normālai rīcībai internetā,» uzsver LKA pārstāve.

Asociācijā norāda, ka nekad nevienam nevajadzētu dot savas internetbankas paroles un kodus no kartes vai kalkulatora - arī ne mammai, bērniem, vīriem, ne pa telefonu un ne pa e-pastu.

Asociācijā norāda: «Regulāri atjaunojiet datora antivīrusa aizsardzību un atcerieties, ka datorvīrusi internetizētajā laikmetā ir ikdienas parādība un arī rūpēm par aizsardzību pret tiem jābūt ikdienas «interneta drošības higiēnas» pamata sastāvdaļai.»

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu