«Biolars»/«Jelgava» galvenais treneris Deveikus: Cīņu sākām slikti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas čempionvienība volejbolā «Biolars»/«Jelgava» šī gada finālsērijas pirmo maču iesākusi slikti, pieļaujot daudz kļūdu, uzskata komandas galvenais treneris Jurijs Deveikus.

Kā ziņots, pirmajā sērijas cīņā RTU/«Robežsardze» ar 3-1 (25:15, 25:21, 19:25, 25:23) savā laukumā trešdien pieveica iepriekšējo divu gadu valsts spēcīgāko klubu «Biolars»/«Jelgava».

«Sākumā paši pieļāvām daudz kļūdu - gan servju uzņemšanā, gan uzbrukumā. Pēc tam mazliet uzlabojām savu spēli šajos komponentos un izdevās uzvarēt trešo setu,» sarunā ar aģentūru LETA izteicās Deveikus. «Savukārt ceturtā seta sākumā atkal jau parādījās kļūdas, taču turpinājumā izdevās spēlēt ļoti labi. Izšķirošos brīžos kādu punktiņu zaudējām un nācās ciest neveiksmi arī spēlē.»

Sērijā līdz trim uzvarām RTU/«Robežsardze» izvirzījās vadībā ar 1-0. Dueļa otrais mačs svētdien notiks Jelgavā, bet trešā cīņa paredzēta 5.aprīlī Rīgā.

«Šajā sērijā katra spēle ir svarīga. Redzēsim, kāds svētdien būs rezultāts, bet katra komanda spēlēs līdz trim uzvarām. Jā, savā laukumā labāk spēlēt nekā izbraukumā. Taču tas nav tik būtiski, jo jāprot spēlēt jebkur,» stāstīja Deveikus, nevēloties atklāt savas komandas trumpjus. «Abās komandās šajā sērijā izšķiroša loma būs servei un serves uzņemšanai - tas ir pats galvenais. Katra vienība, kurai šādi komponenti ir labi attīstīti, var spēlēt ļoti veiksmīgi.»

Deveikus atturējās prognozēt, cik spēļu varētu būt šajā sērijā.

Kā ziņots, pusfināla sērijās pagājušā gada fināla atkārtojumā «Biolars»/«Jelgava» ar 3-2 uzvarēja savus principiālos konkurentus «Poliurs»/«Ozolnieki», bet RTU/«Robežsardze» ar 3-1 pieveica «Daugavpils Universitātes» vienību.

Sērija par trešo vietu līdz trim uzvarām startēs ceturtdien.

Pērn par Latvijas čempioni otro gadu pēc kārtas tika kronēta «Biolars»/«Jelgava», kas finālā pārspēja «Poliurs»/«Ozolnieki» komandu.

Savukārt šosezon no Latvijas klubiem Latvijas un Igaunijas apvienotā vīriešu volejbola čempionāta - «Schenker» līgas - turnīrā vissekmīgāk startēja RTU/«Robežsardze», kas ierindojās trešajā vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu