NMPD autoparku par 400 000 eiro apdrošinās «Balta» (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) autotransportu par 400 000 eiro apdrošinās apdrošināšanas sabiedrība «Balta», liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Iepirkuma rezultātā «Balta» ieguvusi tiesības sniegt OCTA un KASKO apdrošināšanas pakalpojumus NMPD.

Iepirkums tika rīkots kā atklāts konkurss, priekšroku dodot saimnieciski visizdevīgākajam piedāvājumam.

Jau ziņots, ka apdrošināšanas AS «Balta» pērn strādājusi ar 1,579 miljonu latu jeb 2,247 miljonu eiro zaudējumiem, liecina sabiedrības publicētais 2013.gada 4.ceturkšņa publiskais pārskats.

«Baltas» parakstīto prēmiju apjoms pērn audzis par 12%. «Baltas» bruto parakstīto prēmiju apmērs pērn bija 34,894 miljoni latu jeb 49,65 miljoni eiro.

«Balta» paziņojumā medijiem norāda, ka pagājušais gads Latvijā lielākajai apdrošināšanas sabiedrībai pagājis veiksmīgi - ir sasniegti visi izvirzītie biznesa mērķi, panākot labu tehnisko rezultātu un uzlabojot tendences zaudējumu samazināšanā. Apkopojot pērnos rezultātus, uzņēmums lepojas, ka ir viens no līderiem nodokļu nomaksāšanā. Pērn nodokļos Valsts kasei samaksāti 3,8 miljoni latu jeb 5,4 miljoni eiro. Pērn bruto ieņēmumi par prēmijām sasnieguši 49,5 miljonus eiro, bet atlīdzībās klientiem izmaksāti 25,5 miljoni eiro. Savukārt «Baltas» kapitāla pietiekamība 2013.gada 31.decembrī sasniedza 173%.

Kombinētais rādītājs, kas atspoguļo uzturēšanas izdevumu un atlīdzību zaudējumu procentuālo attiecību pret prēmijām, pērn ceturtā ceturkšņa beigās bija 104%.

Kā ziņots, 2012.gadā «Balta» strādāja ar 1,115 miljonu latu jeb 1,587 miljonu eiro zaudējumiem. 2012.gadā «Balta» parakstīja bruto apdrošināšanas prēmijas 31,12 miljonu latu jeb 44,28 miljonu eiro apmērā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu