«Ķekavas broileriem» pasludināta maksātnespēja (53)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas rajona tiesā 21.martā pasludināts maksātnespējas process veikalu ķēdes «Ķekava» īpašniecei AS «Ķekavas broileri», liecina ieraksts Maksātnespējas reģistrā.

Par maksātnespējas procesa administratori tika iecelta Baiba Pļaviņa

Kā biznesa portālam «Nozare.lv» skaidroja Pļaviņa, tagad tiks veikta uzņēmuma likvidācija, jo pēc maksātnespējas pasludināšanas nav iespējama darbības atjaunošana. Kreditoru pieteikšanās termiņš ir noteikts viens mēnesis. Savukārt divu mēnešu laikā tiks izstrādāts uzņēmuma mantas pārdošanas plāns. Kā skaidroja, Pļaviņa uzņēmumam ir tikai kustamā manta, īrētās telpās, piemēram, ir vitrīnas, kuras arī plānots pārdot.

Līdz ar to uzņēmumam izbeigts tiesiskās aizsardzības process, kurš tika ierosināts 2012.gada vasarā.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «Ķekavas broileru» apgrozījums 2012.gadā bija 4,46 miljoni latu (6,35 miljoni eiro), kas ir 36% samazinājums salīdzinājumā ar 7,06 miljonu latu (10,04 miljonu eiro) apgrozījumu 2011.gadā.

Uzņēmuma zaudējumi pieauguši no 1,39 miljoniem latu (1,98 miljoniem latu) 2011.gadā līdz 2,07 miljoniem latu (2,94 miljoniem eiro) pērn.

LETA jau ziņoja, ka lietuviešu holdings «Linas Agro Group» pēc Latvijas putnu pārstrādes uzņēmumu iegādes neplāno pārpirkt arī veikalu tīklu «Ķekavas broileri», kas ir bijis nozīmīgākais klients AS «Putnu fabrika Ķekava» («Ķekava») un kuram, tāpat kā «Ķekavai», pieteikts tiesiskās aizsardzības process.

«Nē, veikalus nepirkām un arī nepirksim. Bijām informēti par šo uzņēmumu, tomēr visu uzņēmumu akcionāru sastāvs atšķiras, turklāt šis uzņēmums nebija arī piedāvājuma paketē,» intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» iepriekš atzina kompānijas valdes loceklis Andrus Pranckevičus

Vienlaikus viņš atzina, ka jautājums par veikalu tīkliem kā viens no prioritāriem būs jau tuvākajā nākotnē, kur risinājums varētu būt jauna pārdošanas tīkla izveide.

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu