«Sieviete. Krūtis. Veselība» - Latvijā zināmu mākslinieku darbi sievietes veselībai (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

4. aprīlī ar izstādi «Sieviete. Krūtis. Veselība» tiks atklāta 2014. gada krūts veselības informatīvā kampaņa «Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu». Kā veltījums sievietes skaistumam, spēkam un drosmei, izstādē būs apskatāms dažādu Latvijā zināmu mākslinieku personīgais redzējumu par tēmu «Sieviete. Krūtis. Veselība». Izstāde būs apskatāma t/c Galerija Centrs no 4. – 17. aprīlim.

Kampaņa «Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu» ir Latvijas Basketbola savienības (LBS) un krūts vēža pacientu atbalsta biedrības «Vita» kopprojekts, kas noslēgsies ar kampaņas kulmināciju, kas paredzēta 25.maijā, kad notiks ceturtais krūts veselības draudzības gājiens «Ejam kopā, lai dzīvotu». Gājiens notiks no Brīvības pieminekļa līdz Olimpiskajam sporta centram, kur kopīgi vēros labdarības basketbola spēli starp Latvijas un Grieķijas sieviešu basketbola izlasēm. Gājiena dalībniekiem ieeja spēlē būs bez maksas.

LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps :»Māksla ir ļoti spēcīga forma, kā vērst sabiedrības uzmanību uz par kādu problēmu, šajā gadījumā – krūts vēzi. Izstādes mērķis ir mudināt sievietes rūpēties par sevi un regulāri veikt krūts veselības pārbaudes, tādējādi mazinot vēlīni atklātu krūts vēža gadījumus.» Izstādei savus darbus veltījuši: gleznotāja Ieva Bondare, grafiķe Inese Lieckalniņa, gleznotājs Andris Purviņš, gleznotāja Kristīne Luīze Avotiņa, gleznotāja Elga Grīnvalde, stikla māksliniece Bārbara Gulbe, stikla māksliniece Ramona Peikšēna, dizainere Margarita Budze, fotogrāfs Māris Grīnbergs, akvareliste Irēna Lejniece, gleznotāja Kristīne Kutepova.

Krūts vēža pacientu atbalsta biedrības «Vita» vadītāja Irina Januma.: «Ik gadu pavasarī aicinām sievietes nebaidīties un veikt krūts pārbaudi, jo tieši savlaicīga krūts vēža atklāšana var būt izšķiroša visai tālākai dzīvei. Ja slimība tiek konstatēta agrīnā stadijā, tad savlaicīgas un kvalitatīvas ārstēšanas rezultātā ir iespējams izārstēties no krūts vēža. Šajā gadā krūts veselības informatīvā kampaņa «Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu» vērsta uz sievietēm vecumā no 50 - 69 gadiem un nepieciešamību veikt mamogrāfiju reizi divos gados. Nacionālā veselības dienesta pētījumi rāda, ka mamogrāfiju, izmantojot valsts apmaksāto krūts vēža skrīninga programmu, galvenokārt veic sievietes Rīgā, un visbiežāk atsaucoties uz pirmreizējās vēstules aicinājumu.»

Lai mudinātu sievietes no visas Latvijas pārbaudīt savu krūšu veselību, šī gada kampaņa apvienos 25 reģionālās vēstneses no dažādām Latvijas pilsētām, kuras motivēs, iedvesmos un iedrošinās sievietes savā novadā rūpēties par sevi, un aicinās pārbaudīt savu krūšu veselību ar valsts apmaksāto mamogrāfa metodi. 2014. gada kampaņas «Lai dzīvotu!» atklāšanas dienā, 4. aprīlī plkst.10.00 Farmācijas muzejā, notiks īpašs seminārs visām reģionālajām vēstnesēm, pastāstot par vēstneses misiju, kā arī nodrošinot ar nepieciešamo informāciju un materiāliem.

http://www.onko.lv/frames.php?lang=lv&id=269

Pateicoties televīziju atbalstam, reklāma tiks bezmaksas pārraidīta LTV1, LTV7 un Re: TV .

Ar vides reklāmu kompānijas JCDeaux, kā arī AS Pasažieru vilciens atbalstu, kampaņas laikā informatīvie plakāti būs redzami visā Latvijā. Informatīvu materiālu par krūts veselības pārbaudi saņems vairāk nekā 15 000 AVON konsultantes un klientes Latvijā. Maijā vēl vairāk sievietes uzzinās par kampaņu «Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!», pateicoties TENA atbalstam un informācijai uz TENA iepakojumiem. Lauma Lingerie veikalos visā Latvijā būs pieejami uzrunājoši kampaņas informatīvie materiāli sievietēm. Kampaņu atbalstīs arī tējnīca «Apsara», kuras darbinieki maija mēnesī piespraudīs rozā lentīti, kā arī nodrošinās informatīvo materiālu izvietošanu savos tējas namiņos.

Ik gadu gandrīz 200 tūkstoši sieviešu vecumā no 50 līdz 69 gadiem Latvijā saņem valsts nosūtītu uzaicinājuma vēstuli veikt krūšu izmeklējumu ar mamogrāfijas metodi bez maksas, bet tikai aptuveni 38% sieviešu veic mamogrāfiju. Tas ir kritiski maz, ņemot vērā, ka paaugstināts krūts vēža saslimšanas risks ir tieši sievietēm vecumā no 50 līdz 69 gadiem. Ja slimība tiek konstatēta agrīnā stadijā, tad, savlaicīgi un kvalitatīvi ārstējot, ir iespējams izārstēties no krūts vēža.

Pārliecinies, ka esi vesela! Pārbaudi krūšu veselību regulāri, lai zinātu, vai viss ir kārtībā! www.pārbaudikrūtis.lv

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu