Izvairoties no administratīvās atbildības, jaunietis «tiek» pie kriminālprocesa (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdien reida laikā Ceļu policija Rīga, Mūkusalas ielā pieķēra kādu autovadītāju, kurš centās izvairīties no administratīvās atbildības, policistiem uzrādīja citas personas vadītāja apliecību.

Kā informē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē, policistiem radās šaubas par šofera uzrādīto autovadītāja apliecību, tāpēc 1990.gadā dzimušais jaunietis nogādāts Zemgales iecirknī.

Pārbaudot datus, noskaidrojās, ka, aizturētajam jaunietim nav savas vadītāja apliecības. Tāpēc, lai izvairītos no administratīvās atbildības, automašīnas vadītājs Ceļu policijai uzrādīja citas personas vadītāja apliecību.

Šobrīd uzsākts kriminālprocess par savas personas identitātes slēpšanu, jo tā izdarīta nolūkā izvairīties no administratīvās atbildības.

Šādam likuma pārākumam paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar piespiedu darbu vai naudas sodu.

Tāpat autovadītājam būs jāatbild par braukšanu bez vadītāja apliecības.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu