Zilais trakums Tropu tauriņu mājā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Publicitātes foto

LU Botāniskā dārza apmeklētājus šajā laikā vēl priecēs arī vēlu ziedošo acāliju baltās, sārtās un violetās kupenas. Daudzi acāliju krūmi kolekcijā aug vairāk nekā 50 gadus un to ziedu vainags sasniedz divu metru apkārtmēru. Latvijas Universitātē ir Baltijā lielākā šo augu kolekcija. Dārzā ir apskatāmas arī Palmu, tropu un kaktusu siltumnīcas.

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājā tiek gatavots fantastisks pārsteigums: no 4. līdz 13. aprīlim būs vērojams apmeklētāju iemīļoto tauriņu - zilo morfīdu uzlidojums. Šajā laikā Tauriņu mājā dominēs zili mirdzošo spārnu īpašnieki, radot fantāziju un pasaku pasaules cienīgu ainu.
Līdzīgi pasākumi līdz šim ir organizēti vienīgi ASV tauriņu mājās, līdz ar to šī būs unikāla iespēja ne tikai rīdziniekiem, bet arī Rīgas viesiem izjust ko nebijušu. Bez zilajiem morfīdiem, kā ierasts, būs vērojami arī citi tauriņi no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem. Tauriņu māja apmeklētājiem aprīlī būs atvēta no plkst. 11.00 līdz 18.00.
Masu mediju pārstāvji tiek aicināti pirmie izbaudīt «Zilo morfīdu trakumu» 2. un 3. aprīlī. Iespēja iepriekš pieteikties un konsultēties ar Tropu tauriņu mājas speciālistiem pa tālruni 27644440.

www.botanika.lu.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu