«Vilcēna pavasara svētki» Dabas muzejā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

 Latvijas Dabas muzejā trešdien, 2. aprīlī, no plkst. 18.00 līdz 21.00 notiks izglītojošs un rotaļīgs pasākums «Vilcēna pavasara svētki», kurā apmeklētājiem stāstīsim par vilku dzīvesveidu, vilkiem Latvijā un pasaulē, un dziedāsim vilku dziesmas kopā ar vilcēna draugiem – «Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris» mūziķiem.

Atzīmējot pelēkā vilka nominēšanu par Gada dzīvnieku 2014, Latvijas Dabas muzejā 2. aprīlī no plkst. 18.00 līdz 21.00 notiks pasākums «Vilcēna pavasara svētki», uz kuru aicināti visi interesenti, bet īpaši gaidītas ģimenes ar bērniem.

Vakara gaitā Zooloģijas ekspozīcijā ierīkotajos izziņas punktos muzeja speciālisti pastāstīs par vilkiem Latvijā, to izplatību pasaulē un vilka «radiniekiem» – koijotu, šakāli un dingo, kā arī aicinās apmeklētājus iesaistīties vienkāršu uzdevumu risināšanā un radošās nodarbēs. No plkst. 19.15 līdz 19.35 ciemos ieradīsies īpašie pasākuma viesi – mūziķi no apvienības «Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris», līdzi ņemot dziesmas lieliem un maziem vilcēna draugiem.

Pasākuma apmeklētājiem pirmajiem būs iespēja apskatīt arī jaunatklāto fotoizstādi «Vilks Igaunijā», kas tapusi sadarbībā ar žurnālu Loodusesõber («Dabas draugs») un informācijas vietni Looduskalender (Dabas kalendārs) Igaunijā, un Latvijas Valsts mežzinātnes institūtu «Silava». Izstādē līdz 3. maijam būs apskatāmas 20 Igaunijā bez profesionālā aprīkojuma uzņemtas fotogrāfijas, kurās redzami vilki, to darbības atstātās pēdas un citas liecības par pelēču gaitām

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu