Kapellīni/Lanote ļoti saspringtā cīņā uzvar PČ daiļslidošanā dejās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Itālijas daiļslidotāji Anna Kapellīni un Luka Lanote šodien Japānā ļoti saspringtā cīņā kļuva par pasaules čempioniem daiļslidošanā dejās.

Šīgada Eiropas čempioni bija līderi pēc īsās programmas, bet izvēles programmā uzrādīja ceturto labāko rezultātu, kas gan ļāva par nieka tiesu saglabāt pirmo pozīciju. Summā itālieši tika pie 175,43 punktiem.

Pirmās vietas ieguvēji savus tuvākos sekotājus Keitlinu Vīveri un Endrjū Pojē no Kanādas apsteidza par nieka 0,02 punktiem. Kanādieši bija otrie jau pēc īsās programmas, bet izvēles programmā ieguva trešo labāko punktu summu.

Kapellīni/Lanote šogad izcīnīto Eiropas čempionāta zeltu pievienoja pērn iegūtajai bronzai, bet Kanādas duets guvis savu pirmo starptautisko panākumu.

Tikmēr trešo vietu ieņēma francūži Natalī Pešalā un Fabjēns Burzā, kuri pasaules čempionātā pirms diviem gadiem izcīnīja bronzu, bet 2011. un 2012. gadā kļuva par Eiropas čempioniem. Viņi bija trešie arī pēc īsās programmas, bet izvēles programmā ieņēma otro vietu, summā tiekot pie 175,37 punktiem.

Līdz ar to pirmo vietu no trešās šķīra vien 0,06 punkti.

Pēc šīgada Soču olimpiskajām spēlēm gan Burzā bija paziņojis par karjeras beigām un nolūku nedoties uz pasaules čempionātu.

No Soču Olimpiādes medaļniekiem šajā čempionātā startēja vien bronzas medaļu laureāti Jeļena Iļiniha un Ņikita Kacalapovs no Krievijas, kuri ierindojās ceturtajā vietā.

Kā ziņots, pāru sacensībās ceturtdien piekto reizi karjerā triumfēja Vācijas daiļslidotāji Aļona Savčenko un Robins Šolkovijs, bet vīriem uzvarēja japānis Juzuru Hanju, kurš pagājušajā mēnesī Sočos kļuva par olimpisko čempionu.

Sestdien noskaidrosies arī pasaules čempione sievietēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu