Laidzes iedzīvotāja Anna Brālīte šodien svin 108. jubileju (45)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Šodien, 31.martā savu 108 gadu jubileju atzīmē Talsu novada godājamākā un vecākā iedzīvotāja Anna Brālīte, kura dzīvo Laidzes pagasta «Ziedugravās» sava dēla Viestura ģimenē.

Kad pašvaldības pārstāvji pie sirmgalves ciemojās iepriekšējās jubilejas reizēs, dēls allaž uzsvēris, ka: «Visu mūžu mamma ir strādājusi par mammu, audzinājusi savus bērnus, manus bērnus, kopā viņai ir 11 mazbērni, un vēl četri mazmazbērni. Bijusi stingra un prasīga, bet tādai jau mammai ir jābūt!» Ģimenē izaudzināti trīs bērni - Mirdza, Atis un Viesturs.

Anna Brālīte dzimusi Līvānu pusē, grūtus laikus piedzīvojusi gan Pirmajā pasaules karā, kad nācies pabūt bēgļu gaitās, bet dzīvesbiedra mūža lielākā daļa aizvadīta karojot, par ko saņemts Lāčplēša ordenis. Septiņi grūti gadi aizvadīti Sibīrijā, līdz vīrs no izsūtījuma Vorkutā, aizbraucis pēc savas ģimenes, lai atgrieztos Latvijā. Pēc atgriešanās no Sibīrijas māju vairs nebija, tās tika atdotas kāda vietējā miliča ģimenei, tikai pavisam nesen, pēc 1991.gada augusta puča, dzimtas īpašums atgūts, tagad tur saimniekojot radu ģimene, jo Anna pārcēlusies uz dzīvi dēla Viestura ģimenē Laidzes pagastā.

Neskatoties uz smagajiem darbiem, Annas kundze vienmēr bijusi čakla rokdarbniece un ziedu mīļotāja. Latvijā daudzi būs dzirdējuši par Brālīšu ģimenes dzērveņu purvu, kur mammīte, kā šai pusē visi viņu mīļi dēvē, bieži aizstaigājusi, cenšoties palīdzēt.

Talsu novada domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus kopā ar pašvaldības pārstāvjiem, šajā nozīmīgajā svētku reizē dosies pagodināt cienījamāko Talsu novada Laidzes pagasta iedzīvotāju.

Komentāri (45)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu