Kerija un Lavrova tikšanās bez acīmredzamiem rezultātiem; sarunas turpināsies (24)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

ASV valsts sekretāra Džona Kerija un Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova sarunas, kuru mērķis bija meklēt risinājumu Ukrainas krīzei, svētdien beigušās bez redzamiem rezultātiem.

Tikšanās laikā Kerijs aicināja Maskavu atvilkt savus spēkus, norādot, ka tie rada «baiļu klimatu».

Abas puses vienojās turpināt sarunas un uzsvēra, ka tic iespējai atrast diplomātisku risinājumu Ukrainas krīzei.

Kerija un Lavrova tikšanās Parīzē tika noorganizēta steidzamā kārtā pēc piektdien notikušā Krievijas prezidenta Vladimira Putina telefona zvana ASV prezidentam Barakam Obamam.

Lavrovs pēc tikšanās paziņoja, ka sarunas ar Keriju bijušas konstruktīvas un turpināsies, bet vienlaikus atkārtoti iestājās par Ukrainas federalizāciju.

Kerijs raksturoja aizvadītās sarunas kā vaļsirdīgas un paziņoja, ka Vašingtona ir piekritusi izpētīt tajās atklātās Maskavas idejas, tomēr vienlaikus uzsvēra, ka ASV administrācija joprojām uzskata Krievijas rīcību par nelikumīgu.

Viņš aicināja Krieviju atvilkt savus spēku no Ukrainas robežas un uzsvēra, ka jebkurām sarunām par Ukrainas nākotni ir jāiekļauj Kijevas līderi.

«Mēs neakceptēsim ceļu uz priekšu, ja leģitīmā Ukrainas valdība nebūs pie sarunu galda. Šis princips ir skaidrs. Nekādu lēmumu par Ukrainu bez Ukrainas,» žurnālistiem norādīja Kerijs.

Kerijs paziņoja, ka jebkuram tālākam progresam jāietver Krievijas spēku atvilkšana no Ukrainas robežām.

Tikmēr Lavrovs savā preses konferencē karavīrus vispār nepieminēja.

Abi politiķi atzina, ka joprojām pastāv lielas domstarpības.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu